MINI-REVIEW: Nicolien Mizee – Moord op de moestuin

Waar gaat ‘Moord op de moestuin’ over?

Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden. Daartoe wordt een boswachterswoning gehuurd op een landgoed, voor de hele zomer maar liefst, met zijn vieren. Echter: nergens op aarde is het écht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt.

Als je de titel ziet, denk je dat je met een slechte thriller te maken hebt. Toch werd ik nieuwsgierig, want waarom stond dit boek op Bookchoice en was dit boek het Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door? Ik besloot in mijn vakantie naar Zuid-Afrika dit boek een kans te geven.

Het verhaal is leuk bedacht en vooral het sarcasme en de humor van schrijfster Nicolien Mizee vallen op. Het is dan ook totaal niet spannend, maar het blijft boeiend om door te lezen. Dat kan door de bijzondere hoofdpersonen komen (een zus met een voorliefde voor kabouters) of door de grappige schrijfstijl (een doodshoofd tijdens een gezellig etentje op tafel leggen). Je wilt toch weten wie oom Friso uiteindelijk vermoord heeft.

Ook de verschillende personen op het volkstuinencomplex geven goed weer hoe het alledaagse leven eruitziet en hoe verschillend wij mensen zijn.

Conclusie

Ik zeg eerlijk dat ik dit boek nooit had gekozen als ik ‘m had zien liggen in een boekwinkel. Dit komt echt door de titel. En dat is jammer, want ik ben juist blij verrast! De hoofdpersonen zijn goed neergezet, de schrijfstijl is vlot en heel grappig en het verhaal zelf is leuk bedacht. Wat mij betreft een boek dat je een keer een kans moet geven.

Boekentip van Readabook.nl


Nicolien Mizee – Moord op de moestuin | Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *