MINI-REVIEW: Oyinkan Braithwaite – Mijn zusje de seriemoordenaar

Waar gaat ‘Mijn zusje de seriemoordenaar’ over?

Koredes zusje Ayoola is in alles het tegenovergestelde van wat zij is: ze is het favoriete kind, bloedmooi, neemt het leven niet al te serieus – en is een seriemoordenaar. Geen man overleeft een relatie met haar. Zussen ben je echter voor het leven, dus Korede helpt haar keer op keer. Wanneer de knappe arts in het ziekenhuis waar Korede werkt, op wie ze heimelijk verliefd is, ook voor Ayoola’s charmes bezwijkt, staat Korede echter voor een gruwelijk dilemma: kiest ze voor haar zusje, of voor zichzelf?

Het verhaal is interessant. Wat doe je als je zusje een seriemoordenaar is? Help je haar? Geef je haar bij de politie aan of nog erger: neem je het heft in eigen handen? Dit concept sprak me gelijk heel erg aan. Ook omdat de relatie tussen de vrouw en man erg goed (en grappig) beschreven wordt.

Toch voelde het een beetje alsof ik een chicklit aan het lezen was. Het was niet spannend zoals een thriller, maar de verliefdheid van Korede wordt wel uitgebreid beschreven. De hoofdstukken zijn daarnaast erg kort en daardoor voelt het alsof je soms de diepgang een beetje mist. Dat kan ook komen omdat ik een echte thriller had verwacht en dat niet het geval bleek te zijn.

Dat wil niet zeggen dat ik het boek niet goed vond. Het is misschien een ‘simpele’ roman, maar het leest wel heerlijk weg. En dat is op vakantie, waar ik dit boek las, ook weleens fijn. Helemaal als je op safari bent in Zuid-Afrika en niet zoveel tijd hebt.

Daarnaast zijn de hedendaagse onderwerpen leuk verwerkt in de zoektocht naar de vermiste vriendjes van Ayoola (een eigen hashtag gebruiken op Twitter voor een vermissing vind ik bijvoorbeeld geniaal bedacht). En ook de achtergrond van het mes dat Ayoola bij elke moord gebruikt, is een mooie toevoeging.

Conclusie

Een interessant onderwerp om te verwerken in een boek. Het is niet een spannend boek, wat je in eerste instantie wel een beetje verwacht. Toch las het verhaal heerlijk weg. Het is een kruising tussen een roman, een lichte thriller en een chicklit. Zeker op vakantie heerlijk om te lezen!

Boekentip van Readabook.nl


Oyinkan Braithwaite – Mijn zusje de seriemoordenaar | Uitgeverij: Pluim
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *