MINI-REVIEW: Ilse Ruijters – Later als ik dood ben

Waar gaat ‘Later als ik dood ben’ over?

Elin denkt alles te hebben. Een leuke vent, fijne ouders, een vaste baan. Maar dan ontdekt ze dat haar verleden één grote kluwen leugens is. Wie zijn haar echte ouders? En wie is zijzelf eigenlijk? Er is maar één plek waar ze deze antwoorden kan vinden: in het criminele circuit. Ze zegt haar vertrouwde leven op, accepteert een baan in een tbs-kliniek en ontdekt veel te snel dat aan elk antwoord een prijskaartje hangt…

Dit boek las ik in 2017 met heel veel plezier in Zakynthos uit. Nu Ilse Ruijters met een volgend boek komt (Meisje van me), bedacht ik me ineens: ik heb haar vorige boek nog niet eens op mijn blog staan. Gelukkig zijn mijn aantekeningen altijd vrij uitgebreid, dus een recensie was zo gemaakt. 😉

Het is een thriller die je niet vaak tegenkomt. Je denkt dat het een spannende thriller gaat worden, maar dat was het niet. De spanning zit voornamelijk onderhuids: je weet dat er heel veel leugens zijn. Dat maakt het een heel indrukwekkend boek die anders is dan alle andere thrillers. Waar ik het normaal heel belangrijk vind dat een thriller echt spannend is, vond ik dat bij dit boek geen enkel probleem.

Verder vond ik het interessant om erachter te komen hoe een tbs’er leeft en denkt (volgens de schrijfster). De verschillende mensen in een tbs-kliniek, de werkomgeving van een sociotherapeute: je kent deze omgeving niet. En daarom is het extra leuk om te lezen.

Door de korte hoofdstukken leest dit boek als een trein. Voor je het weet wil je, net als Elin, antwoord hebben op al haar vragen. Het einde was misschien ietwat abrupt, maar wel heel heftig en totaal niet wat ik verwacht had.

Conclusie

Wat een goed boek! De personages zijn interessant, het verhaal indrukwekkend en het leest als een trein door de korte hoofdstukken. Zeker een goede eerste kennismaking van schrijfster Ilse Ruijters!

Boekentip van Readabook.nl


Ilse Ruijters – Later als ik dood ben | Uitgeverij: The House of Books
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *