De complete gids: alle boeken van Joël Dicker

Als je mij een beetje volgt, dan weet je dat ik alle boeken van Joël Dicker gelezen heb en enorm fan ben van zijn boeken. Ben je op zoek naar een overzicht van alle boeken van Joël Dicker, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder vind je de complete gids!

Wie is Joël Dicker?

Joël Dicker is een Zwitserse schrijver (Genève, 1985). Toen hij 19 jaar was verhuisde hij naar Parijs om daar te studeren aan het Cours Florent, een drama school. Na een jaar keerde hij echter weer terug naar Zwitserland voor een studie aan de faculteit rechten. Hij brak wereldwijd door met zijn bestseller De waarheid over de zaak Harry Quebert

Alle boeken op een rijtje

De waarheid over de zaak Harry Quebert (Marcus Goldman #1)
Het boek van de Baltimores (Marcus Goldman #2)
De verdwijning van Stephanie Mailer
Het mysterie van kamer 622
De zaak Alaska Sanders (Marcus Goldman #3)

Serie: Marcus Goldman

1. De waarheid over de zaak Harry Quebert

Een jonge Amerikaanse schrijver gaat op zoek naar de waarheid achter de beschuldiging van aanranding en moord tegen zijn leermeester.

| Lees mijn recensie
Bekijk op Bol.com

Joel Dicker - Het boek van de Baltimores

2. Het boek van de Baltimores

Terugblik van een jonge Amerikaanse schrijver op de oplopende spanningen tussen de twee takken van zijn familie en zijn eigen rol daarbij.

| Lees mijn recensie
Bekijk op Bol.com

Joel Dicker - De zaak Alaska Sanders

3. De zaak Alaska Sanders

De moord op Alaska Sanders wordt heropend nadat een anonieme brief beweert dat de dader die al elf jaar in de gevangenis zit onschuldig is.

| Lees mijn recensie
Bekijk op Bol.com

Losse verhalen

Joel Dicker - De verdwijning van Stephanie Mailer

De verdwijning van Stephanie Mailer

Een journaliste ontdekt in 2014 missers in een onderzoek uit 1994 naar een bloedbad in een Amerikaanse badplaats en raakt vervolgens vermist.

| Lees mijn recensie
Bekijk op Bol.com

Joel Dicker - Het mysterie van kamer 622

Het mysterie van kamer 622

De schrijver onderzoekt een moord die lang geleden is gepleegd in het hotel waar hij verblijft.

| Lees mijn recensie
Bekijk op Bol.com

Met welk boek start je?

Maar met welk boek moet je beginnen om kennis te maken met Joël Dicker? Mijn eerste antwoord zou natuurlijk zijn: begin bij De waarheid over de zaak Harry Quebert. Dit boek was ook mijn eerste kennismaking en heeft me echt omver geblazen. Maar dit was ook gelijk zijn beste boek. Je zou dus ook kunnen beginnen met De verdwijning van Stephanie Mailer. Dit verhaal vond ik iets minder in vergelijking met zijn andere boeken. Of begin met Het mysterie van kamer 622. Een fantastisch losstaand boek om rustig te starten met deze schrijver!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *