MINI-REVIEW: Joël Dicker – Het mysterie van kamer 622

Waar gaat het boek ‘Het mysterie van kamer 622’ over?

Aan het begin van de zomer van 2018 zit een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Begin dit jaar las ik eindelijk De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker uit. En ik kan je vertellen: daarna was ik fan van deze schrijver. Je snapt dat ik zijn nieuwe roman dus heel erg graag in de kerstvakantie wilde lezen!

En wat is dit weer een heerlijk boek, typisch Joël Dicker! Zo is er een moord gepleegd in een hotelkamer, maar weet je heel lang niet eens wie er vermoord is. Je richt je dus niet alleen op wie de moord gepleegd heeft, maar je bent misschien nog wel meer nieuwsgierig naar wie er daadwerkelijk vermoord is. Hoe spannend kun je het maken?

Ik heb nog niet zoveel boeken van Dicker gelezen (helaas!). Maar wat mij vooral opviel, was dat hij in dit boek zichzelf een rol heeft gegeven. Een mooie toevoeging, zeker na het overlijden van zijn echte uitgever. Wat mij betreft een prachtig eerbetoon.

Daarnaast komen er veel personen in voor. Normaal vind ik dat niet zo fijn, bij Joël Dicker had ik daar totaal geen moeite mee. Hij heeft de hoofdpersonen ontzettend goed uitgewerkt, waardoor je geen moeite hebt om de hoofdpersonen door elkaar te halen.

Het verhaal is goed opgezet: een moord, interessante hoofdpersonen en daarnaast de extra verhaallijn van de schrijver zelf. Het einde is dan ook weer briljant. Het verhaal achter de moord is geniaal en de verhaallijn van de schrijver fantastisch. Ik heb tot 2 uur ’s nachts liggen lezen, omdat ik zo benieuwd was naar het einde. Dat zegt denk ik wel genoeg!

“Je kunt nog zo’n geweldig plot hebben, als je geen zin hebt om te schrijven doe je er niets mee.”

Daarnaast zit dit boek weer vol met pareltjes van zinnen. Ik heb ontzettend veel quotes opgeschreven. De mooiste quote vond ik in de laatste paar zinnen van dit boek. Ik vind het zonde om deze quote nu al te verklappen in deze recensie. Dus ik hoop dat je dit boek gewoon gaat lezen en geniet van dit heerlijke verhaal.

Conclusie

Het mysterie van kamer 622 is een spannende roman over macht, de liefde, jaloezie en kleine beslissingen die je leven kunnen veranderen. Het zit vol met mooie zinnen en ik heb genoten van de spannende wendingen. Wat mij betreft één van de betere boeken die ik in 2020 gelezen heb!

Boekentip van Readabook.nl


Uitgever: De Bezige Bij • Genre: Roman • Pagina’s: 576 • Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *