6x mijn favoriete boeken van 2020

Wat een raar jaar hebben we achter de rug! Alles lag ineens stil door het coronavirus. Ik werkte elke dag thuis, ging niet meer op reis en mijn hardlooprondjes werden helaas ook steeds korter. Ik heb eigenlijk vooral mijn kleine appartement gezien het afgelopen jaar.

Maar de coronacrisis had ook kleine lichtpuntjes. Zo begon ik aan een opleiding als frontend developer, ging ik samenwonen en nog belangrijker: er was ineens meer tijd om te lezen!

Ik las vorig jaar 45 boeken. Wat me vooral opviel was dat ik minder thrillers las en meer literaire romans. Met uitzondering van de boekenserie van M.J. Arlidge natuurlijk. Bekijk hieronder mijn 6 favoriete boeken van 2020! Uiteraard in willekeurige volgorde, om het mezelf niet al te moeilijk te maken. 😉

Joël Dicker – Het mysterie van kamer 622

Mijn favoriete boek van 2020 is de nieuwe roman van Joël Dicker: Het mysterie van kamer 622. Het gaat over een schrijver die te gast is in het luxueuze Paleishotel. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?
Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen

Dit vond ik zo’n mooi boek met meerdere gevoelige thema’s. Één van mijn favoriete romans van 2020. Het gaat over Kya. Zij is in haar eentje opgegroeid in het moeras, afgesloten van de bewoonde wereld. Als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad, ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer één van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya…
Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

Elle van Rijn – De crèche

Wat vond ik dit een indrukwekkend en heftig verhaal! Helemaal omdat deze roman gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van kinderverzorgster Betty Oudkerk. In het diepste geheim weten ze tijdens de Tweede Wereldoorlog onder leiding van Henriëtte Pimentel, de directrice van de crèche, ruim zeshonderd kinderen van deportatie te redden, ongeacht de risico’s die dat met zich meebrengt. Dit boek kon dus niet ontbreken in mijn lijstje met favoriete boeken van 2020. 😉
Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

Splinter Chabot – Confettiregen

In Confettiregen van Splinter Chabot ontdekt Wobie dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn. Dit autobiografische boek laat heel eerlijk zien hoe het is om op te groeien in een liefdevolle familie, maar dat je toch kunt worstelen met jezelf. Heel mooi en ontroerend boek!
Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

Frida Ramstedt – Het grote interieurboek

Ik werd zo blij van dit boek. Ik houd ervan om mijn interieur te veranderen. Maar doe ik het eigenlijk wel goed? Het grote interieurboek van blogger Frida Ramstedt geeft je ideeën, tips en handvatten om zelf toe te passen wat voorheen alleen professionele interieurontwerpers wisten. Hoe maak je van je huis een plek die echt voelt als thuis?
Bekijk op Bol.com

Thomas Olde Heuvelt – Hex

‘WAT HEB IK NET GELEZEN?’ Dit was mijn eerste gedachte na het lezen van Hex. Het is zo luguber en zo heftig geschreven dat ik echt even moest bijkomen nadat ik dit boek dichtklapte. En dat maakt dit een boek dat je gelezen MOET hebben. 😉 Het gaat over het dorpje Beek dat in de greep is van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim. Maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…
Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com


Dit waren mijn 6 favoriete boeken van 2020! Wat waren jouw favoriete boeken van het afgelopen jaar? Laat het hieronder weten.


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *