MINI-REVIEW: Splinter Chabot – Confettiregen

Waar gaat het boek ‘Confettiregen’ over?

Confettiregen is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen. Aan de hand van drie bepalende ontmoetingen in zijn jeugd, komt Wobie steeds meer over zichzelf te weten. Naarmate hij ouder wordt ontdekt hij langzaam maar zeker dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn.

Wat een indrukwekkend verhaal van Splinter Chabot! Dit autobiografische boek laat heel eerlijk zien hoe het is om op te groeien in een liefdevolle familie, maar dat je toch kunt worstelen met jezelf. Hoe het voelt om anders te zijn in een groep en nog belangrijker: hoe het is om erachter te komen dat je op mannen valt (en hoe lang dat kan duren voordat je het zeker weet). Je voelt de eenzaamheid. En dat terwijl zijn familie en vriendinnen voor 100% achter hem staan. Dit is zo puur en mooi geschreven dat je dit boek in één weekend uit hebt.

Wat ik me eigenlijk nooit heb gerealiseerd, is dat hoe liefdevol je familie en vrienden je ook behandelen, je toch vaak nog worstelt met een coming out. Ik dacht altijd dat dit voornamelijk te maken had met andere zaken. Zoals religieuze ouders of bang zijn om je vrienden te verliezen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat het ook moeilijk is als iedereen om je heen het prima vindt en er totaal geen mening over heeft.

De liefdevolle passages over zijn moeder en de worsteling om het te vertellen: het maakt dat je met een brok in je keel dit boek leest. Dat het eindigt met zijn coming out bij de familie Chabot en hoe daarop gereageerd wordt: ik kon het niet droog houden.

Conclusie

Het is een ontzettend indrukwekkend verhaal. Zo prachtig en puur geschreven. Ik vind het jammer dat ik dit boek op mijn e-reader gelezen heb, want ik zou dit boek graag in mijn boekenkast willen zetten. Maar geen nood, waarschijnlijk gaat dat ook wel gebeuren. Dit gaat heel veel mensen helpen. En denk vooral aan de mooie boodschap van Splinter: het wordt beter.

Boekentip van Readabook.nl


Splinter Chabot – Confettiregen
Uitgeverij: Spectrum | Genre: Non-fictie | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *