Hoe mijn e-reader in de wasmachine belandde

De titel klinkt als een slecht boek, maar het is me toch echt overkomen. Je denkt nu vast: HOE DAN? Nou, het is vrij simpel.

Vorige maand haalde ik mijn e-reader uit de kast voor het boek Confettiregen van Splinter Chabot (een heel goed boek trouwens!). Ik was op de helft toen ik me ineens bedacht dat ik mijn dekbed nog in de was wilde doen. Ik gooide alles snel in de wasmachine om daarna weer lekker verder te kunnen lezen. Maar toen de wasmachine eenmaal aan het draaien was, was ik mijn e-reader kwijt…

Ik moest eerst nog een beetje lachen om mezelf: ga ik nu echt in de wasmachine kijken voor mijn e-reader? Maar toen ik een lampje zag draaien in de trommel raakte ik toch een beetje in paniek. Het zal toch niet waar zijn?

Ja dus. Mijn e-reader was al ruim 10 minuten aan het draaien in de wasmachine. Op 60 graden. Toen ik eindelijk de wasmachine uit kreeg en de deur opendeed, zag ik tot mijn opluchting dat het lampje nog aan stond. Maar dat was ook alles. Want aan ging hij niet meer. Ik heb nog een poging gedaan om ‘m te drogen in de zon. Maar ook dat mocht niet baten. Mijn geliefde Kobo Glo van meer dan 8 jaar oud, was overleden. En niet door ouderdom, maar door een domme actie van haar eigenaar.

Het doet heel veel pijn, maar ik moet er nu echt aan geloven: het is tijd voor een nieuwe e-reader. Uiteraard ga ik weer voor een Kobo. Maar welke versie? Ik ben er nog niet uit. Ik houd jullie op de hoogte van mijn zoektocht, zodat anderen nog iets kunnen leren van mijn fouten (zoals: doe nooit je e-reader in de wasmachine).

Splinter Chabot heeft trouwens geluk, hij staat nu voor eeuwig op mijn e-reader gebrand… Gelukkig vond ik dit een fantastisch boek! 😉

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *