MINI-REVIEW: M.J. Arlidge – Nog lange niet

Waar gaat het boek ‘Nog lange niet’ over?

‘Je hebt nog één uur te leven.’ Dat is het enige wat er uit de telefoon klinkt voor er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: dat iemand zijn slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten houdt… en dan toeslaat. Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Maar de dader blijft haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Totdat blijkt dat alle slachtoffers deel waren van dezelfde vriendengroep. Een vriendengroep voor wie elk telefoontje nu het laatste kan zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren.

Wie mij langer volgt weet dat ik fan ben van de boeken van M.J. Arlidge. Het is zelfs zo erg dat ik tegenwoordig andere thrillers oversla, omdat het niet in de buurt komt van deze geweldige serie. Eind vorig jaar las ik het negende deel en nu moet ik (helaas!) weer even wachten op een nieuw vervolg met Helen Grace in de hoofdrol.

Gelukkig was ook dit boek weer een heerlijk verhaal met een fantastisch einde. De achterflap alleen al is enorm spannend en daarom zijn deze boeken ideaal om los te lezen (geen aanrader hoor, je hebt daarna waarschijnlijk spijt, omdat je dan ook zijn andere boeken wilt lezen).

Ik heb bij M.J. Arlidge niet vaak dat ik de dader al weet tijdens het lezen. Dit keer zag ik ‘m in eerste instantie ook niet aan komen. Totdat ik het verhaal beschreef aan mijn vriend. Hij leest nooit, maar door mijn beschrijving gokte hij precies wie de dader was. Daar ging mijn verrassingseffect. 😉

Gelukkig is het verhaal enorm origineel en anders dan anders. Je wilt graag weten waarom deze mensen gebeld worden en daarna vermoord. Daarnaast zijn de moorden vreselijk, maar er zit bij M.J. Arlidge wel altijd een reden achter. Dat maken het heerlijke boeken.

Conclusie

Misschien is dit negende iets minder spannend dan de andere delen, omdat ik al wist wie het had gedaan. Daarnaast is Nog lange niet een dikker boek dan de andere boeken uit deze serie. Misschien haalde dat de vaart er een beetje uit. Maar dat neemt niet weg dat ik weer genoten heb van M.J. Arlidge. Ik kijk nu al uit naar het tiende deel!

Boekentip van Readabook.nl


Uitgever: Boekerij • Genre: Thriller • Pagina’s: 525 • Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *