MINI-REVIEW: Frida Ramstedt – Het grote interieurboek

Waar gaat het boek ‘Het grote interieurboek’ over?

Frida Ramstedt, de vrouw achter de succesvolle interieurblog uit Scandinavië, betoogt dat we minder zouden moeten focussen op trends en meer op onze eigen smaak en persoonlijkheid. Hoe maak je van je huis een plek die echt voelt als thuis? Het grote interieurboek geeft je ideeën, tips en handvatten om zelf toe te passen wat voorheen alleen professionele interieurontwerpers wisten.

Dit boek had ik zo nodig! Het grote interieurboek is een prachtig boek over de inrichting van gewone huizen. Ik heb nog nooit zo’n praktisch boek gelezen. Het gaat niet over de duurste of onmogelijke oplossingen. De tips in dit boek zijn juist voor iedereen haalbaar.

Er staan dan ook geen foto’s in of mooi gedecoreerde huizen. Het is vooral informatie met kleine schetsen van indelingen in huizen. Heel handig en praktisch.

Daarnaast gaat het eens niet over trends en persoonlijke favorieten. Dit boek richt zich veel meer op de standaardvragen die veel mensen hebben. Wat doet een vloerkleed bij een ronde eettafel en wat bij een vierkante eettafel? Hoe deel je verlichting in en hoe renoveer je een oude badkamer en keuken als je weinig geld hebt? Dit zijn toch vragen die iedereen weleens gesteld heeft bij het inrichten van een huis? Ik wel in ieder geval.

Hoe maak je je huis persoonlijk is dan ook wat Frida Ramstedt bespreekt in dit boek. Erg origineel, omdat de meeste mensen zich tegenwoordig toch laten overhalen door trends die iedereen in huis heeft. (Het Instagramaccount @fundamakeovers is dan ook leuk om te volgen. Je ziet in één oogopslag wat nu de trends zijn en hoe ze van een simpel huis heel snel iets moois maken).

Extra leuk is het hoofdstuk waar ze uitlegt hoe belangrijk boeken zijn in je interieur! Ze laat zien hoe je je boekenkast of -planken leuk kunt inrichten. Ze geeft zelfs tips over hoe je makkelijk boeken kunt toevoegen in je interieur. Je snapt dat ik toen pas echt verliefd werd op dit boek.

Eigenlijk kon ik maar één minpunt bedenken en dat was dat er kleine drukfouten te zien waren bij hoofdstuk 7. Daardoor liepen tekst en opmaak helemaal door elkaar en moest ik dit hoofdstuk helaas overslaan. Maar als dat het enige minpunt is?

Conclusie

Een ontzettend praktisch boek voor iedereen die gaat verhuizen of verbouwen. Het gaat eindelijk eens over normale huizen en hun inrichting. Hoe maak je je huis persoonlijk is dan ook wat Frida Ramstedt bespreekt in dit boek. Wat mij betreft een fantastisch boek! Zeker ook een leuk cadeau voor een housewarming.

Boekentip van Readabook.nl


Uitgever: AtlasContact • Genre: Non-fictie • Pagina’s: 240 •


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *