De complete gids: alle boeken van Madeline Miller

Als je veel op BookTok te vinden bent, dan heb je de naam Madeline Miller vaak voorbij zien komen. En terecht! Ben je op zoek naar een overzicht van alle boeken van Madeline Miller, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder vind je de complete gids!

Wie is Madeline Miller?

Madeline Miller (geboren in 1978) studeerde Latijn en Oudgrieks aan Brown University en geeft nu les in deze vakken. Haar romans gaan dan ook over de Griekse mythologie. Een lied voor Achilles en Circe zijn in meer dan dertig landen in vertaling verschenen. Uitgeverij Rainbow heeft deze boeken voor een klein prijsje uitgegeven zodat je makkelijk kennis kunt maken met deze schrijfster.

Alle boeken op een rijtje

Een lied voor Achilles
Circe
Galatea
Madeline Miller - Een lied voor Achilles

Een lied voor Achilles

De Griekse held Achilles heeft een bijzondere vriendschap met Patroclus.

| Bekijk op Bol.com

Madeline Miller - Circe

Circe

Heks Circe uit vertelt over haar relatie met Odysseus en wat er gebeurde nadat hun zoon een grote fout maakte.

| Bekijk op Bol.com

Madeline Miller - Galatea

Galatea

De mythologische figuur Galatea, een vrouw die ontstaat als een door de goden tot leven gewekt marmeren standbeeld, vecht voor de vrijheid van haarzelf en haar dochter.

Bekijk op Bol.com

Mijn recensies

Natuurlijk heb ik ook een aantal boeken van deze schrijfster gelezen. Mijn favoriete boek van Madeline Miller is tot nu toe Een lied voor Achilles. Ik las dit boek in Athene, waardoor dit boek nog meer indruk maakte. Hieronder vind je een overzicht van mijn recensies.

Vergelijkbare boeken

Wil je meer lezen over de Griekse mythologie? Kijk dan eens naar de boeken van Jennifer Saint. Zij schreef bijvoorbeeld de internationale bestseller Ariadne. Dit boek gaar over Theseus, een prins uit Athene, die aan de Minotaurus geofferd zal worden. Hij bedenkt samen met Ariadne, een Kretenzer prinses, een list om aan dit lot te ontkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *