De perfecte route voor boekwinkels in Athene

Athene is een fantastische plek voor boekliefhebbers! Er zijn genoeg boekwinkels te vinden in deze mooie stad en daarom heb ik de mooiste route voor boekwinkels (en meer!) in Athene gemaakt. Helaas vind je in de meeste boekwinkels maar een aantal Engelse boeken. Maar de locatie en inrichting is wel fantastisch. Want hoe leuk is het om te lunchen in een boekwinkel bijvoorbeeld? Bekijk hieronder de kaart en uitleg per boekwinkel.

De perfecte route voor boekliefhebbers in Athene
Greekbooks.gr: boekwinkel in Athene

1. Greekbooks.gr

Dit is één van de weinige boekwinkels met een selectie aan Engelse boeken. Je begrijpt dus dat ik naar buiten liep met een boek. Er zijn twee verdiepingen, met een heerlijke rode trap om bij de bovenste boeken te komen. Heel fijn om doorheen te wandelen (en iets te kopen!).

Adres: 55 Akadimias Athene, Attiki 106 79

2. National Library of Greece

De nationale bibliotheek van Athene was helaas tijdelijk gesloten tijdens mijn bezoek. Maar als je de foto’s moet geloven, dan is dit echt een heerlijke plek voor boekliefhebbers! Daarnaast is het gebouw alleen al mooi om te zien en zeker een bezoekje waard.

Adres: Panepistimiou 32, 10679, Athene 106 79

National Library of Greece
Books Plus, Athene

3. Books Plus

Deze boekwinkel vind je tegenover de nationale bibliotheek en heeft een moderne uitstraling. Het heeft maar liefst twee verdiepingen. Helaas vind je hier weinig Engelse boeken, maar het is wel een leuke plek om even tot rust te komen.

Adres: Panepistimiou 37, Athene 105 64

4. Hadrian’s Library

Dit is geen boekwinkel, maar ik vond het wel een leuke toevoeging voor deze route. De bibliotheek van Hadrianus staat helaas niet meer overeind, na een inval van de Herulen in 267. Het is ooit gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus. Het bestond uit een ommuurd complex, met een grote binnenplaats. In de oostelijke zijde waren een aantal kamers gebouwd voor de bibliotheek. Hier werden alle boekrollen bewaard en daar waren ook de leesruimtes. Hier zie je niks meer van terug, maar je kunt er wel genoeg verhalen vinden.

Adres: Κ, Areos 3, Τ, Athene 105 55

5. Little Tree Books and Coffee

Dit is mijn favoriete boekwinkel in Athene! Je kunt er heerlijk buiten lunchen, taart en koffie drinken met uitzicht op de boekwinkel. Het is er klein en je gaat er weinig Engelse boeken vinden, maar de sfeer is er echt fantastisch: overal lezende mensen, aardige bediening en het eten is heerlijk. Deze boekwinkel kun je niet overslaan als je naar Athene gaat.

Adres: Kavalloti 2, Athene 117 42, Griekenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *