MINI-REVIEW: Joël Dicker – De zaak Alaska Sanders

Waar gaat ‘De zaak Alaska Sanders’ over?

April 1999. Mount Pleasant, een rustig stadje in de Amerikaanse staat New Hampshire, wordt opgeschud door een gruwelijke moord. Het lichaam van een jonge vrouw, Alaska Sanders, wordt gevonden aan de rand van een meer. De politie verkrijgt al snel een bekentenis van de dader en zijn handlanger en sluit het onderzoek. Elf jaar later ontvangt sergeant Perry Gahalowood een verontrustende, anonieme brief, die de uitkomst van het eerdere onderzoek geheel in twijfel trekt. Wat als er een grove fout is gemaakt? Met hulp van de bevriende schrijver Marcus Goldman, die inmiddels beroemd is geworden door zijn boek over Harry Quebert, besluit Perry het onderzoek te heropenen, met alle gevolgen van dien.

Dit is zo’n boek waarbij je een klein beetje moet huilen als het boek uit is. Dat heb ik eigenlijk bij alle boeken van Joël Dicker. Het zit zo goed in elkaar waardoor de 576 pagina’s aanvoelen als een sneltrein. Wat ik ontzettend knap vind, want dat heb ik niet vaak.

“Mooie stadjes zitten vaak vol bekrompen geesten”

Deborah Miles

Elke dag sloeg ik de pagina’s met een glimlach op mijn gezicht om. Ik heb me echt moeten inhouden om het boek niet in een weekend uit te lezen.

Ik bleef doorlezen omdat ik zo graag wilde weten wie Alaska Sanders vermoord heeft. Dat klinkt als een thriller, maar het is zoveel meer dan dat. Het verhaal zit megagoed in elkaar en de mooie zinnen vliegen om je oren.

“Trekvogels volgen hun instinct. Ze ondergaan geen dingen, ze lopen op de zaken vooruit.”

Harry Quebert

Daarbij weet Joël Dicker moeiteloos zijn vorige romans te verweven in het huidige boek, waardoor het echt interessant blijft en je het gevoel hebt dat je de schrijver Marcus Goldman steeds beter leert kennen.

Met een cliffhanger op het einde hoop ik toch echt dat we het leven van Marcus verder kunnen volgen in een volgend boek van Joël Dicker. Ik ben fan!


Favoriete quote

“Maar of je de confrontatie met een emotionele teleurstelling nu aangaat op je eigen bank of op een ligbed, het resultaat blijft hetzelfde: je wordt er depri van”


Pagina’s

576 pagina’s
(dik boek)

Hoofdpersonen

Marcus
Perry
Alaska

Genre

Roman

Verrassend

Spanning

Liefde

Vreugde

Droevig

Angst


Conclusie

De zaak Alaska Sanders is een boek waarbij je een klein beetje moet huilen als het boek uit is. Ik kan niet anders dan ’m met heel veel plezier aanraden! Maar dat vind ik eigenlijk van alle boeken van Joël Dicker.


Joël Dicker - De zaak Alaska Sanders

Titel: De zaak Alaska Sanders
Auteur: Joël Dicker
Uitgever: De Bezige Bij
Pagina’s: 576
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *