MINI-REVIEW: Paula Hawkins – Een langzaam smeulend vuur

Waar gaat ‘Een langzaam smeulend vuur’ over?

Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een onenightstand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie. Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

Eind vorig jaar was ik even toe aan een thriller. Ik koos voor Een langzaam smeulend vuur van Paula Hawkins. De schrijfster van Het meisje in de trein!

De hoofdstukken worden uit verschillende perspectieven geschreven. Er zijn een aantal hoofdpersonen en in het begin was ik het overzicht een beetje kwijt. Wie is nu de buurvrouw van Daniël en wie van de vrouwen is de tante? Gelukkig zit er een kaart aan het begin van het boek, waardoor je ziet wie waar woont. Ik was dus blij dat ik dit boek niet als luisterboek had uitgekozen.

Door de tijdsprongen en de drie vrouwen die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt, zat ik wel al snel in het verhaal. Ik heb me dus ook zeker vermaakt met dit boek. Maar ik zeg ook eerlijk dat het een verhaal is dat ik makkelijk zou vergeten.

Het verhaal zit goed in elkaar, maar misschien ook wel een beetje te goed. Daardoor komt het niet altijd even geloofwaardig over. Maar maakt dat uit voor een thriller? Ik denk het eigenlijk niet.


Favoriete quote

“Tegenwoordig noemden ze dat ‘depressie: maar toen zij jong was, heette het ‘stemmingen’. Angela noemde het ‘de Zwarte Hond’. Al sinds ze een jonge vrouw was, werd Irene regelmatig bezocht door die hond. Soms belandde ze dan in bed, soms ploeterde ze voort.”

Irene

Pagina’s

336 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Laura
Carla
Miriam

Genre

Thriller

Spanning

Verrassend

Droevig

Liefde

Angst

Vreugde


Conclusie

Al met al is Een langzaam smeulend vuur een fijne thriller voor tussendoor of voor op vakantie. Maar ik zeg eerlijk dat het ook een thriller is dat je niet zo lang zal bijblijven. Daarom geef ik ‘m drie sterren.


Paula Hawkins - Een langzaam smeulend vuur

Titel: Een langzaam smeulend vuur
Auteur: Paula Hawkins
Uitgever: A.W. Bruna
Pagina’s: 336
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *