5x boeken over Zuid-Afrika

Binnenkort zit ik 11 uur in een vliegtuig naar Zuid-Afrika! Ik kan niet wachten om met pinguïns op het strand te knuffelen en wijn te drinken in een wijngaard. Om alvast in de stemming te komen heb ik de beste boeken over dit mooie land op een rijtje gezet.

1. Adriaan van Dis – Tikkop

Deze roman heb ik deze maand geplaatst op mijn blog. Een prachtig boek over verraad, liefde voor Zuid-Afrika en een bijzondere vriendschap tussen de Nederlander Mulder en de Zuid-Afrikaan Donald. Vooral de schrijfstijl van Adriaan van Dis maakt dit boek een echte aanrader.
Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

2. Trevor Noah – Kleurenblind

Dit boek had ik graag voor mijn reis nog gelezen, maar ik kon ‘m helaas niet zo snel in een boekwinkel vinden. Het gaat over Trevor Noahs bijzondere levensverhaal: van een arme jeugd onder de apartheid in Zuid-Afrika tot een geliefde comedian en presentator van The Daily Show.
Bekijk op Bol.com

3. Dolf de Vries – Zuid-Afrika in een rugzak

In Zuid-Afrika neemt schrijver en acteur Dolf de Vries je mee naar het magische Zuid-Afrika. Volgens mij is dit een ideaal reisverslag om meer te weten te komen over de mooiste locaties en hotspots.
Bekijk op Bol.com

4. Esther Bootsma – Ek sien jou!

In dit boek komen vijftien (bekende) Nederlanders aan het woord over hun liefde voor Zuid-Afrika. Maar ook over hun werk en hun ervaringen. Van voetbalcoach Ruud Krol tot zanger Gordon en van aidsdokter Hugo Tempelmanh tot topkok Margot Janse.
Bekijk op Bol.com

5. Nelson Mandela – De lange weg naar de vrijheid

Als je naar Zuid-Afrika gaat kan een boek over Nelson Mandela natuurlijk niet ontbreken. Dit is de bekende autobiografie over Nelson Mandela waarin hij de lange weg beschrijft die hij heeft moeten afleggen. Van onwetende jongen tot charismatisch staatsman.
Bekijk op Bol.com


Wil je meer zien van Zuid-Afrika? Volg me dan op Instagram voor mijn hotspots en laatst gelezen boeken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *