MINI-REVIEW: Jan Siebelink – Jas van belofte

Waar gaat het boek ‘Jas van belofte’ over?

Als Arthur met hoge snelheid per ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, is hij er zeker van dat hij bezig is het leven te verlaten. Al bijna vanaf de andere zijde overziet hij wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is. Het waren zijn vrienden Edwin en Loetje die destijds aanvoelden dat hij een verhaal in zich droeg dat verteld moest worden, maar ze wisten ook dat het een welhaast onmogelijke opdracht zou zijn dit daadwerkelijk uit te voeren. Edwin bezwoer Arthur: ‘Je mag nooit meer tevreden zijn over jezelf, zolang de zoektocht van de jongen niet op de meest volmaakte wijze is verteld.’

Jas van belofte van Jan Siebelink was het Boekenweekgeschenk van 2019. Ik koop eigenlijk altijd wel een boek tijdens de Boekenweek, maar ik vergeet vaak om het Boekenweekgeschenk een kans te geven. Op een zonnige dag in coronatijd besloot ik het Boekenweekgeschenk toch te proberen.

Ik vind namelijk dat het Boekenweekgeschenk een mooie manier is om in aanraking te komen met andere verhalen en/of andere schrijvers. Het is nooit meer dan 100 bladzijdes lang, dus je weet al vrij snel of je meer wilt lezen van deze schrijver of niet.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit Boekenweekgeschenk niet zo goed vond. Het is een onsamenhangend verhaal over een heel leven dat beschreven wordt in 93 pagina’s.

Daarnaast vond ik dit boek ook niet goed passen bij het thema van 2019: de vrouw. In dit boek was de hoofdpersoon een man en dat vind ik gek als je aan het thema denkt.

Verder las ik dat Jan Siebelink veel hints geeft naar zijn andere boeken. Vandaar dat ik het denk ik erg onsamenhangend vond. Ik heb namelijk nog niet zoveel van Jan Siebelink gelezen. Toch vind ik het voor een boekenweekgeschenk niet goed gekozen. Je wilt toch juist dat de lezer meer boeken van je koopt?

Conclusie

Wat mij betreft is dit Boekenweekgeschenk geen aanrader. Ik vond het thema niet duidelijk naar voren komen en wat mij betreft is het verhaal ook niet leuk genoeg. Jammer!

Geen aanrader volgens Readabook.nl


Jan Siebelink – Jas van belofte
Uitgeverij: CPNB | Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *