MINI-REVIEW: Laura Brijde – Life Goals

Waar gaat het boek ‘Life Goals’ over?

Laura Brijde geeft je een inkijkje in haar millennialbestaan en vertelt openhartig over de onderwerpen die haar na aan het hart liggen: liefde, carrière, reizen, onzekerheden en geluk. Van gepest worden door haar negenjarige oppaskind tot haar eerste echte kantoorbaan, en van romantische langeafstandsrelaties tot verhuizen naar een land waar ze wordt aangekeken alsof ze een nieuwe diersoort is.

Ik volg Laura Brijde al een tijdje door haar leuke en eerlijke verhalen over hardlopen. Ik ben zelf niet de snelste hardloopster, maar ik geniet er wel van. Laura laat dit heel erg zien op Instagram (ook al is ze waarschijnlijk veel sneller). Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar haar eerste boek!

Het boek sprak me gelijk aan. Het eerste hoofdstuk gaat namelijk gelijk de diepte in over carrière maken en doen wat je gelukkig maakt. Heel inspirerend en vooral boordevol energie en vrolijkheid, waardoor je gelijk zin hebt om je eigen carrière een boost te geven.

Eigenlijk staat het boek vol met leuke uitspraken. Ze vertelt hoe haar leven als millennial is aan de hand van 4 thema’s: #couplegoals, #girlboss, #wanderlust en #happylife. Het zijn misschien niet de nieuwste onderwerpen die Laura Brijde behandelt. Maar door haar persoonlijke en eerlijke verhalen maakt dat eigenlijk niet uit. Ik las namelijk met veel plezier haar verhalen over Spanje, perfecte plaatje en haar reizen. Maar er staan ook zeker inspirerende quotes in. Precies hoe je Laura Brijde kent van haar social mediakanalen.

Een voorbeeld van een mooie quote? Dit was mijn favoriet uit Life Goals:

“De volgende keer dat je een vrouw met een prachtige bos haar voorbij ziet komen, vertel haar hoe mooi haar haar zit, in plaats van direct te denken aan je eigen dunne haar. Dat iemand ergens in uitblinkt of in een andere levensfase zit dan jij, maakt niet dat jij daardoor minder waard bent. Integendeel: elkaar steunen kan er zelfs voor zorgen dat jullie er beiden beter van worden.”
– Laura Brijde

Dat is toch mooi geschreven en helemaal waar? Als we dit allemaal zouden doen, zou het leven er nog veel leuker uitzien.

Conclusie

Misschien niet een boek met nieuwe thema’s, maar wel een boek dat een lach op je gezicht tovert en je meeneemt in het leven van Laura. Als je haar volgt is dit zeker een leuke toevoeging! En een dikke aanrader om te lezen in de zon, zoals ik heb gedaan. 😉

Boekentip van Readabook.nl


Laura Brijde – Life Goals
Uitgeverij: Prometheus | Genre: Non-fictie | Bekijk op Bol.com


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *