Maak je verzameling compleet met de 2+1 actie van Dwarsligger

Ik denk dat ik voorlopig nog even niet in een vliegtuig zit richting een tropische bestemming. Dat is natuurlijk een beetje zielig en daarom troost ik mezelf met het feit dat boeken lezen in een park of aan het water ook een leuke zomeractiviteit is. Maar daar heb je natuurlijk wel een stapel boeken voor nodig. En hoe neem je dat toch elke keer mee?

Mijn oplossing heb ik jaren geleden al gevonden, toen ik me voorbereidde op een rondreis door Thailand. Ik had niet veel ruimte, maar ik wilde toch graag veel boeken meenemen. Daarom besloot ik zes Dwarsliggers te kopen. Zo had ik zes boeken in mijn kleine tas, maar had ik geen gezeur met gewicht en zware boeken voor onderweg. Dé perfecte oplossing voor op reis!

Wat is een Dwarsligger?

Een Dwarsligger is een compleet boek in een heel klein en handig formaat. Zo klein dat je het boek zelfs in je achterzak zou kunnen stoppen. Het is dus een stuk kleiner dan een normaal boek, heel licht door het dunne papier en leest dan ook makkelijker als je bijvoorbeeld ligt op het strand.

2+1 zomeractie van Dwarsligger

Ga je toch op vakantie of dagjes weg deze zomer en heb je niet zoveel ruimte voor veel boeken? Vanaf 1 juli tot en met 30 september krijg je bij aankoop van 2 dwarsliggers de derde gratis! Je kunt kiezen uit verschillende toptitels, zoals Mindgym van Wouter de Jong of De bakkersdochter van Sarah McCoy (bekijk hier het overzicht). Om je keuze iets makkelijker te maken heb ik alvast mijn top 3 op een rijtje gezet.

Mijn top 3

  • 1. Samuel Bjørk – De jongen in de sneeuw
    Samuel Bjørk is al jaren één van mijn favoriete thrillerauteurs. Het verhaal begint in een bergmeer, want daar wordt een 22-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt vlak bij de plaats delict een camera op een statief met het nummer 4 in de lens gekrast… Klinkt spannend toch? Ik ben net begonnen in deze thriller en zit er alweer helemaal in! Let wel op: De jongen in de sneeuw is een derde deel en dus een opvolger van Ik reis alleen en De doodsvogel (en dat zijn ook aanraders als je van thrillers houdt).
  • 2. Thomas Olde Heuvelt – Hex
    Hex is denk ik één van mijn favoriete boeken van 2020, wat een spannend boek! Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…
  • 3. Paulien Cornelisse – Taal voor de leuk
    Dit boek heb ik (helaas) nog niet gelezen. En dat is gek, want ik lees de boeken van Paulien Cornelisse graag. Hoe leuk is het namelijk om te weten of je beter ‘ARG’ kunt whatsappen of ‘ARGH’? Paulien Cornelisse is een groot liefhebber van de Nederlandse taal. In Taal voor de leuk, haar derde taalboek, deelt ze haar nieuwste fascinaties.

Dat waren mijn favoriete Dwarsliggers van dit moment! Welk boek ben jij van plan om te lezen deze zomer?

Geef een antwoord