MINI-REVIEW: Samuel Bjørk – Ik reis alleen

Waar gaat ‘Ik reis alleen’ over?

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst ‘Ik reis alleen’. Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munch overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt zijn team weer tot leven gewekt. Zijn prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

Ik was een beetje huiverig toen ik dit boek in mijn handen had: kan een thriller met meer dan 400 pagina’s wel goed zijn? Het antwoord is simpel: ja! Wat was dit een spannend boek! Ik had ‘m bewaard voor mijn vakantie naar Maleisië en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik had het boek in een paar dagen uit. En dat terwijl ik ook met veel plezier Kuala Lumpur en Penang verkende. Er was wel één minpuntje: de thrillers die ik daarna in de vakantie las waren lichte tegenvallers. Want hoe kun je dit boek overtreffen?

Je vliegt door de hoofdstukken heen, het is geen moment saai. En dat is knap voor een dik boek. De spanning is in elk hoofdstuk voelbaar. Het is zelfs een beetje huiveringwekkend. Maar dat maakt het alleen maar leuker om door te lezen. De ontdekkingen bij het moordonderzoek worden in detail beschreven en dat maakt het een typisch Scandinavische thriller. Daarnaast zijn de hoofdpersonen ook nog eens goed neergezet. Ze zijn stuk voor stuk interessant en je komt veel over hun verleden te weten waardoor je de beslissingen en gedachten van Mia Krüger en Holger Munch goed begrijpt.

Toen ik op vakantie op zoek ging naar wifi kwam ik erachter dat dit geweldige boek gewoon een vervolg heeft: De doodsvogel. Mia en Holger spelen daarin weer de hoofdrol! Ik kan niet wachten om dit vervolg te lezen en te recenseren voor jullie.

Conclusie

Dus, wat ik van dit boek vond? Ik kan er eigenlijk maar één ding over zeggen: lees dit boek. Je zult van elk hoofdstuk houden. En meer ga ik er niet over zeggen, want ik wil niks verklappen. 😉

Boekentip van Readabook.nl


Samuel Bjørk – Ik reis alleen | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(9.0)


5 reacties

  1. Ik heb dit boek dus al een tijdje op mijn reader staan. Maar…. Wist niet zo goed of ik er wel aan moest beginnen. Te gedetailleerd en daardoor te langdradig? Maar door dit blog ben ik toch overgehaald. Ik ga hem ook lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *