Boekrecensie: Linda van Rijn - Zeezicht

Waar gaat ‘Zeezicht’ over?

Door de crisis zit de jaarlijkse vakantie naar Spanje er dit jaar niet in voor Jan en Anouk. De meubelwinkels waarvan Jan eigenaar is draaien minder goed en een luxe vakantievilla kunnen ze nu niet betalen. In plaats daarvan gaan ze met hun kinderen Timo en Lena naar Bergen aan Zee, waar ze gratis in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie kunnen verblijven. Maar tijdens de surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag slaat het noodlot toe…

Ik ben terug van een geweldige vakantie naar Maleisië! Net voordat ik wegging, las ik nog even snel het nieuwe boek uit van Linda van Rijn. Maar misschien had ik ‘m toch beter voor de vakantie kunnen bewaren, want het is een typisch vakantieboek om aan het strand te lezen. Ik miste nu wel een beetje het zeewindje, een handdoek met veel zand en de brandende zon.

Misschien dat ik daarom het boek niet zo spannend vond als dat de achterflap deed vermoeden. Pas bij de laatste pagina’s werd het echt spannend en zat ik op het puntje van m’n stoel (al had ik liever gezegd: op het puntje van m’n handdoek).

Niet dat het erg was voor het verhaal, want het bleef een vermakelijk boek. Maar je verwacht het alleen niet als je de achterflap leest. Ik vond het daardoor meer een spannende roman over het leven van een doorsnee gezin. Pas aan het einde van het boek begrijp je waarom het een thriller wordt genoemd.

Conclusie

Ik vond het boek leuk, maar helaas is niet alles me bijgebleven. Als je dit boek dus gaat lezen, bewaar ‘m dan voor in je koffer. Ideaal om mee te nemen op vakantie. Er zitten niet veel hoofdpersonen in en je kunt dus met een gerust hart af en toe afgeleid worden door (rare) mensen op het strand. Ideaal!

Boekentip van Readabook.nl


Linda van Rijn – Zeezicht | Uitgeverij: Marmer
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Geef een antwoord