Boekrecensie: John Green - Een weeffout in onze sterren

Waar gaat ‘Een weeffout in onze sterren’ over?

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Gus heeft juist kanker overleefd. Dit ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden.

Dit boek zag ik ineens overal voorbijkomen en was daarom eerlijk gezegd een beetje huiverig om met dit boek te beginnen. Valt zo’n bestseller niet enorm tegen door de hoge verwachtingen? Het antwoord is simpel: absoluut niet! Wauw, wat een geweldig boek was dit om te lezen! Het is zo mooi geschreven en het verhaal is zo echt, dat je na de eerste hoofdstukken al fan bent van Gus en Hazel.

Ik zag dat veel recensenten een pak tissues nodig hadden bij Een weeffout in onze sterren. Ik vond juist dat John Green het totaal niet ‘sneu’ heeft opgeschreven. Hij heeft juist laten zien hoe het echt gaat als je te maken hebt met kanker. Het is niet geschreven als: kanker is zwaar, maar ik kom er wel sterker uit. Het is een vreselijke ziekte en ik vond dat John Green dit voortreffelijk heeft gedaan in zijn boek.

Conclusie

Het is een boek waar je over na gaat denken. Wat zou jij doen als je verliefd werd op iemand die ongeneeslijk ziek is? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten en dat maakt het zo goed en oprecht. Ik heb er niets meer over te zeggen: een echte aanrader!

Boekentip van Readabook.nl


John Green – Een weeffout in onze sterren | Uitgeverij: Lemniscaat
Genre: Young Adult | Bekijk op Bol.com


Reacties

Dit boek is zo ontzettend mooi! Heb er een tijdje geleden ook een recensie over geschreven op mijn blog. Ik vind echt dat John Green het boek op een bijzondere manier heeft geschreven. Met mooie wijsheden, maar ook humor erin verweven.

Het is één van mijn lievelingsboeken en de quote ”i fell i love the way you fall asleep, slowly and then al at once’ is een van de mooiste die ik ken.

Ik heb hem ook gelezen. Vond hem mooi, maar bij mij ontbrak een beetje het WOW gevoel.
Maar dat komt misschien omdat ik er enorme hoge verwachtingen van had en dan is het in mijn geval regelmatig dat het een tikkie tegen valt.

Ik ga wel de film kijken trouwens, daar ben ik wel benieuwd naar!

Leuk dat je het boek (eindelijk ;)) hebt gelezen! Vroeg me namelijk wel af wat jij ervan zou vinden, aangezien het volgens mij normaal gesproken niet echt jouw genre is.

Dit boek staat al een tijdje op mijn lijst maar het is er nog niet van gekomen om hem ook daadwerkelijk te gaan reserveren bij de bieb, toch maar even gaan doen dus!

Dit boek wol ik super graag lezen en daarna ren ik naar de bioscoop om de film te zien. Ik lees altijd het liefst eerst het boek en bekijk daarna de film

Geef een antwoord