Boekrecensie: Dave Eggers - De cirkel

Waar gaat ‘De cirkel’ over?

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De e-mails van de gebruikers, sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. ‘De cirkel’ is een intelligente, scherpe en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

Vier jaar lang heb ik met veel plezier Digitale Communicatie gestudeerd. Het is dus ook niet zo gek dat ik geïnteresseerd ben in dit onderwerp dat ik dus graag dit boek wilde lezen! De cirkel gaat voornamelijk over privacy op internet. Het is erg leuk om te zien hoe de toekomst van bijvoorbeeld Facebook eruit kan komen te zien. Of nou ja, leuk. Het is eerder verontrustend. Heel verontrustend…

Waarom? Omdat hoofdpersoon Mae Holland de hele dag met een camera om haar hals loopt. Niks is meer privé en alles komt op internet te staan. Heftig toch? Het verhaal komt heel ‘echt’ over en je hebt even het gevoel in een heel andere wereld te zitten. Heerlijk was dat!

Een klein minpuntje: het verhaal is wel heel uitgebreid beschreven. Je moet dus wel houden van dikke boeken met veel beschrijvingen. Houd je daar niet van? Dan zou ik dit boek lekker overslaan. Maar zoals jullie weten kan ik een dik boek wel waarderen en had ik hier zelf geen problemen mee.

Conclusie

Het einde zag ik niet aan komen en is zelfs een beetje schokkend. Verder vond ik de verhaallijn heerlijk beschreven en de hoofdpersonen erg interessant. Ik zeg: dikke aanrader!

Boekentip van Readabook.nl


Dave Eggers – De cirkel | Uitgeverij: Lebowski
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Reacties

Interessant boek he?! Ik vond het erg leuk om te lezen. Sowieso houd ik van Dave Eggers zijn boeken, elke keer weer totaal anders dan zijn andere boeken.

Ik heb die al een paar keer zien voorbijkomen de afgelopen weken/maanden en was heel erg benieuwd naar je review toen ik hem zag verschijnen op je instagram!
9 op 10! Super, deze voeg ik toe aan mijn to-read lijstje!

Ik heb dit boek zo vaak in de winkel zien liggen, de cover was interessant, maar nu wil ik het ook echt gaan lezen 🙂

Ik heb dit boek ook gelezen! Ik studeer zelf Bedrijfscommunicatie en Digitale Media dus ook ik was gelijk geïnteresseerd in dit boek. Vond ‘m echt super spannend en ontzettend tof! X

Dit boek staat op mijn iPad. Ik was er even in begonnen, maar weer mee gestopt. Nu ga ik er toch maar weer in beginnen. Vooral nu ik op mijn minor het onderwerp privacy op internet krijg. Het lijkt in ieder geval erg interessante.
Xx
Michelle

Dit lijkt me echt een heel interessant boek! Ik ben nu nog bezig in een boek van John Green, maar daarna ga ik deze vast en zeker ook nog lezen.

Ja, het einde vond ik ook erg schokkend! Ik had niet verwacht dat Mae dat zou doen en ik denk dat de auteur hier ook mee wil aantonen hoe het allemaal kan aflopen als we niet oppassen.
Ik vond het ook een heel interessant boek en de beschrijvingen stoorden me niet echt, hoewel het natuurlijk ook wel wat korter had gekund.

Ik heb het boek ook net deze week uitgelezen, inderdaad zeker een aanrader voor mensen die into social media zijn! (En misschien nog meer voor mensen die er niet over te spreken zijn :p)

Geef een antwoord