Boekrecensie: Inge Ipenburg - Het gerecht

Waar gaat ‘Het gerecht’ over?

Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra… Een spannend boek over de vraag: hoe ver gaat je rechtvaardigheidsgevoel als het ten koste gaat van jezelf en je vrienden?

Inge Ipenburg. De naam zei me niets, totdat ik een foto van deze schrijfster zag. Is dat niet.. Martine Hafkamp van Goede Tijden Slechte Tijden? Ik was gelijk enthousiast over dit boek. Zou deze actrice ook kunnen schrijven?

Het antwoord is ja. En hoe! Het is een origineel en spannend verhaal. Vanaf de eerste bladzijde zit je er gelijk in door de verkrachting in het park. Je denkt dat je het spannendste deel gehad hebt, maar dan begint het verhaal pas echt. De beroemde advocaat blijkt gevaarlijker dan je denkt en dat is goed voelbaar.

Ik had één minpuntje: het einde. Ik vond dat er nog wat losse eindjes waren. Voor mij was het verhaal daarom nog niet helemaal af. Het eindigde te abrupt. Jammer, want het verhaal is verder fantastisch!

Conclusie

Je verwacht niet dat een actrice uit Goede Tijden Slechte Tijden zó goed kan schrijven. Wat een fantastische thriller! Vanaf de eerste bladzijde zit je op het puntje van je stoel en dat blijft zo tot het einde van het boek. Dus ben je op zoek naar een spannend boek voor je vakantie? Ik zeg maar één ding: ‘Het gerecht’ van Inge Ipenburg! Je zult er geen spijt van krijgen.

Boekentip van Readabook.nl


Inge Ipenburg – Het gerecht | Uitgeverij: De Fontein
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Reacties

Geef een antwoord