Boekrecensie: Khaled Hosseini - Duizend schitterende zonnen

Waar gaat ‘Duizend schitterende zonnen’ over?

De ongeschoolde Mariam is 15 jaar wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de 30 jaar oudere schoenverkoper Rasheed. Jaren later moet zij Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen er gevoelens van achterdocht en jaloezie tussen de twee vrouwen. Maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.

Oh man, wat ben ik fan van deze schrijver! Ik geef een boek eigenlijk nooit een tien. Er is altijd wel wat te verbeteren, toch? Maar bij één boek was dit een uitzondering: De vliegeraar van Khaled Hosseini. Mijn mooiste boek ooit.

Het tweede boek van Hosseini stond dus al jaren in mijn kast, maar ik vond het zonde om hem te lezen. Ik wist gewoon dat dit weer een prachtig boek zou zijn. En natuurlijk klopte dit. De mooiste zinnen vliegen om je oren en met open mond lees je de meest vreselijke verhalen. Hoe krijgt hij het voor elkaar?

Wat ik altijd zo mooi vind aan zijn boeken: het is nooit een verhaal dat helemaal goed afloopt. Het is zo puur en daardoor moet je aan het einde van dit boek even slikken (en misschien moet je zelfs een traantje wegpinken).

Conclusie

Duizend schitterende zonnen is een boek dat je zeker weten in je boekenkast moet hebben staan. Wat een ontroerend boek en wat een prachtige zinnen! Ik ben fan van Khaled Hosseini.

Boekentip van Readabook.nl


Khaled Hosseini – Duizend schitterende zonnen | Uitgeverij: De Bezige Bij
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Reacties

Dit vond ik een van de meest aangrijpende verhalen die ik ooit heb gelezen. Ik ben een enorme fan van Khaled Hosseini en zijn 3 boeken verslonden en kan niet wachten tot er een nieuw boek van hem in de winkels ligt.

Geef een antwoord