Boekrecensie: Graeme Simsion - Het Rosie project

Waar gaat ‘Het Rosie project’ over?

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

De hoofdpersoon in dit boek, Don Tillman, heeft het syndroom van Asperger. Dit wordt zo mooi weergegeven dat het geen moment zielig is. Niet alleen is Don enorm grappig, ook wordt er met respect omgegaan met deze ziekte.

De vele omschrijvingen waaraan je kunt zien dat Don autistisch is zijn dan ook fantastisch. Hoe hij bijvoorbeeld omgaat met de tijd. Planning betekent alles voor hem en vooral de op de minuut geplande activiteiten zijn een leuke toevoeging. Maar ook de sociale activiteiten zijn mooi omschreven. Hoe lastig moet het soms zijn? Heel mooi gedaan van de schrijver!

Na een tijdje ga je zelf een beetje houden van Don en hoop je echt dat hij een leuke vrouw vindt. Van mij had het einde daarom best wat uitgebreider mogen zijn. Maar goed, er is dan ook niet voor niks een tweede deel uitgebracht.

(Lees de achterkant van het tweede deel trouwens niet! Tijdens mijn wachtende uurtjes op het station kwam ik ineens het tweede boek tegen. Zonder erbij na te denken las ik de achterflap en daar stond al een dikke vette spoiler in. Ik wist helaas dus al een beetje hoe dit boek zou eindigen en dat was jammer.)

Conclusie

Een boek met humor, romantiek en een heel klein beetje drama. Wat wil een vrouw nog meer?

Boekentip van Readabook.nl


Graeme Simsion – Het Rosie project | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Reacties

Ik vond dit echt een heerlijk boek. Heb ontzettend veel gelachen tijdens het lezen. Gelukkig heb ik het al een tijd geleden gelezen dus had ik geen last van spoilers 🙂 Er komt ook een film van he?!

“Een boek met humor, romantiek en een heel klein beetje drama. Wat wil een vrouw nog meer?”

Ja nee, inderdaad een goede samenvatting van wat ik in mijn leven wil 😉
(missyou!)

‘Wat wil een vrouw nog meer?’, vraagt Liliane hierboven. Ik heb werkelijk geen idee maar in ieder geval is het ook voor mannen een prima leesbaar boek. Ik heb me heerlijk vermaakt hoewel het nu ook weer niet zo’n gigántische hoogvlieger is.

Geef een antwoord