Boekrecensie: Tim Krabbé - Het gouden ei

Waar gaat ‘Het gouden ei’ over?

Rex Hoffman en Saskia Ehlvest zijn al de hele dag in de auto onderweg naar hun vakantiebestemming in het uiterste zuiden van Frankrijk. Om een uur of zeven zijn ze nog ongeveer een uur verwijderd van de plaats waar ze zullen overnachten. Ze stoppen bij een tankstation. Daar gebeurt iets onbegrijpelijks. Als Saskia iets te drinken gaat halen, verdwijnt ze spoorloos. Niemand heeft iets gezien en ook jaren later ontbreekt nog elk spoor. Rex krijgt een nieuwe vriendin, hij pakt de draad van zijn leven weer op, maar de gedachte aan wat er met Saskia is gebeurd, laat hem niet los.

Op de middelbare school heb ik dit boekje met veel plezier gelezen. Het gouden ei is een dun boek (95 pagina’s). Ideaal voor drukke studenten (of als je gewoon niet zo houdt van lezen, dan is dit dunne boekje natuurlijk ook ideaal). Ik weet nog dat Het gouden ei veel indruk op mij gemaakt heeft en daarom besloot ik hem weer uit de kast te halen om op een druilerige zondagmiddag te lezen.

Het is een origineel verhaal en de verhaallijnen zijn makkelijk te volgen zonder veel details te beschrijven. Maar het einde is pas echt indrukwekkend. Wat heftig! Ik las ‘m nu voor de tweede keer en daarom wist ik nog hoe het eindigde. Maar de eerste keer vond ik het geweldig. Het moment dat je beseft wat er gebeurd is: heel eng!

Conclusie

Een dikke aanrader, zeker als je weinig tijd hebt en een goed boek wilt lezen. Ook heel geschikt voor boekverslagen op school. En als je na het boek geen afstand van het verhaal kunt doen: het boek is inmiddels ook al twee keer verfilmd: in het Nederlands als Spoorloos en in het Engels als The Vanishing.

Boekentip van Readabook.nl


Tim Krabbé – Het gouden ei | Prometheus | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling:
(9.0)


Reacties

Ik koos dit boekje voor mijn literatuurlijst in de 5e, omdat het een dun boekje was. Ik was best onder de indruk, maar ik kon alles zo navertellen. Echt een goed boek, zeker voor de literatuurlijst.
Het einde vond ik trouwens best angstig, meer omdat ik in bed in het donker lag te lezen, haha.

Geef een antwoord