Boekrecensie: James Redfield - De Celestijnse belofte

Waar gaat ‘De Celestijnse belofte’ over?

In de regenwouden van Peru ligt een manuscript te wachten op ontdekking. Het bevat een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de zoektocht voortgezet en geeft het manuscript zijn geheimen één voor één prijs.

Mijn vader vertelde me laatst over de oude bestseller: De Celestijnse Belofte. Dit boek was jarenlang (meer dan 2 jaar!) een bestseller over de hele wereld. Dit integreerde me enorm. Hoe kon zo’n dun boekje met lelijke kaft (sorry, maar hoe goedkoop kun je een kaft eruit laten zien?) in 1993 zo’n grote hit zijn? Ik besloot daarom om dit boek een kans te geven. Ik was nu nieuwsgierig.

Het is een spannend boek met achtervolgingen, soldaten, vijanden en priesters met veel macht. Het zat allemaal goed in elkaar. Ik ben zelf erg nuchter en het boek heeft een spiritueel tintje. Wat mij betreft soms iets té spiritueel. Maar een mooie gedachte was het wel. Vanaf bladzijde één zat ik eigenlijk al in het verhaal. Met een grote glimlach ging ik verder. Zie je nu wel dat deze bestseller ook echt een favoriet is?

Totdat ik het boekje ineens uit had. Uuuh mis ik soms een paar pagina’s op mijn e-reader? Ik heb zelfs het boek van mijn vader erbij gepakt om te kijken of ik niet toch wat pagina’s miste. Maar het was toch echt zo: deze bestseller had ik uit. Dit einde was zo niet bevredigend! Het stopt heel abrupt.

Conclusie

Als het einde niet zo slecht was geweest, had ik dit boek een veel hoger cijfer gegeven. Voor nu vond ik het enorm tegenvallen. Het zat verder zo goed in elkaar. Waarom eindigde het dan toch zo abrupt? Maar goed, de rest van het boek was wel een aanrader, dus daarom geef ik het boek net een voldoende.

Boekentip van Readabook.nl


James Redfield – De Celestijnse belofte | Uitgeverij: Boekerij
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Reacties

Ahum, ik ben nooit verder gekomen dan het eerste hoofdstuk en kon me niet voorstellen dat dit ooit een bestseller is geweest. Maar zo zie je maar, een boek hoeft niet goed te zijn om een bestseller te worden. 🙂

Geef een antwoord