Elle van Rijn - Mijn ontvoering

Waar gaat ‘Mijn ontvoering’ over?

Op 27 november 1982 werd Nederland opgeschrikt door de ontvoering van Toos van der Valk, de vrouw van Gerrit van der Valk. Toos van der Valk is op dat moment 52 jaar oud en moeder van 7 kinderen. Samen met haar man bestierde zij het eerste motel-restaurant van Van der Valk in Nuland. Ze werd uit haar woning in Nuland ontvoerd door vier Italiaanse mannen, terwijl Gerrit boven lag te slapen, en meegenomen naar een flat in België, waar ze bijna drie weken vastgeketend in een tentje werd vastgehouden. Na betaling van 13 miljoen gulden losgeld werd Toos in de buurt van Eindhoven vrijgelaten.

Ik heb de ontvoering van Toos van der Valk niet meegemaakt. Sterker nog, dat kan ook helemaal niet. Ik was toen namelijk nog niet geboren. 😉 Maar ik had ook nog nooit het volledige verhaal van Toos van der Valk gehoord. Het verhaal leek me echter zo gruwelijk dat ik het boek gelijk kocht toen ik ‘m in de winkels zag liggen. Hier wilde ik meer over lezen!

Ik vond het boek zo onwerkelijk dat je bijna gaat denken dat het een slechte thriller van Elle van Rijn is. Helaas is dit verhaal gewoon echt gebeurd en dat maakt het verhaal alleen maar erger en indrukwekkender.

Het boek blijft dan ook veel langer hangen dan een ‘gewoon’ fictieboek. Met open mond heb ik het boek uitgelezen. Elle van Rijn, die ik eigenlijk alleen maar kende als Valerie Fischer van Goede Tijden Slechte Tijden, schrijft heel erg goed en maakt het verhaal ontzettend beeldend.

Conclusie

Ik raad Mijn ontvoering dus zeker aan! Helemaal als je, net als ik, het verhaal van Toos van der Valk nog niet kent of er weinig vanaf weet. Na dit boek zul je haar verhaal niet snel meer vergeten.

Boekentip van Readabook.nl


Elle van Rijn – Mijn ontvoering | Ambo|Anthos | Non-fictie
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(8.0)


Reacties

Ik heb eigenlijk nog nooit boeken in dit genre gelezen, maar elke keer als ik er een recensie over lees denk ik: die moet ik lezen! Dus misschien kijk ik er binnenkort wel eens naar uit.
Ellen

Wauw, er zelfs over gedroomd? ;O Goed boek! Ik had dat met Level26, als ik aan dat mannetje denk, ga ik weer bijna over mijn nek. Uch. ;') Ik houd van dit soort boeken, schrijf hem op mijn boekenlijst!

Ik ben nu in het boek bezig en ik kom mss wat van achteraan. Het is erg mooi en heel spannend om te lezen en zeker ook zoals hier al eerder vermeld wordt omdat het echt gebeurd is. Leest als een echte thriller.

Geef een antwoord