MINI-REVIEW: Khaled Hosseini – En uit de bergen kwam de echo

Waar gaat ‘En uit de bergen kwam de echo’ over?

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een moeder dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Wat er met hen gebeurt – het zusje wordt noodgedwongen verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul – zet een reeks ingrijpende gebeurtenissen over tientallen jaren in gang, die een indringend beeld geven van de morele complexiteit van het leven.

Ik geef een boek nooit een tien. Er valt altijd wel iets te verbeteren. Toch heeft het boek De vliegeraar van Khaled Hosseini mijn hart veroverd. Ik was alleen maar lovend over deze ontroerende roman. Toen het boek En uit de bergen kwam de echo uitkwam, wist ik niet hoe snel ik dit boek moest lezen.

En wauw, wat is ook dit boek weer een pareltje. Elke zin is mooi en prachtig. Het verhaal is net zo ontroerend als zijn andere boeken. Khaled Hosseini is nu absoluut mijn favoriete schrijver.

In het begin vond ik het nogal lastig om alle Afghaanse namen uit elkaar te halen. Elk hoofdstuk heeft een andere hoofdpersoon en dat maakt het even moeilijk om te weten wie bij wie hoort. Maar toen ik eenmaal doorhad hoe de verhoudingen zaten, was ik verkocht. Elk hoofdstuk heeft een andere hoofdpersoon en hoe meer je leest, hoe meer de hoofdpersonen met elkaar verweven worden. Heel mooi gedaan!

Het einde vond een klein beetje jammer, al ga ik verder niks verklappen. Ik weet in ieder geval wel zeker dat het einde niet voorspelbaar was. Het is anders dan je in eerste instantie zou denken, maar misschien is dat juist wel een mooie afsluiting.

Conclusie

Wat een prachtig verhaal van mijn favoriete schrijver! Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en ik kan dan ook alleen maar zeggen: LEES DIT BOEK.

Boekentip van Readabook.nl


Khaled Hosseini – En uit de bergen kwam de echo | Uitgeverij: De Bezige Bij
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


19 reacties

  1. Deze wil ik ook lezen! Ik heb alleen nog een ander boek van hem liggen dat ik echt eens uit moet lezen.
    Ligt overigens niet aan het boek dat dat niet gebeurd is, maar aan tijdgebrek 😉

  2. Oehh, ik stond er gisteren nog mee in m’n handen, maar ik moet van mezelf eerst nog wat andere boeken uitlezen voor ik een nieuwe mag kopen ;). Maar goed om te weten dat het een aanrader is!

  3. Ik heb dit boek inmiddels gereserveerd bij de bieb, dus hopelijk is ie snel binnen! De Vliegeraar en Duizend schitterende zonnen vond ik beide prachtig, dus mijn verwachtingen zijn hoog gespannen!

  4. Ik heb het boek ook gelezen en ik vond het het een mooi boek maar jammer dat niet alle verhalen echt tot een einde komen. Ook het einde was een beetje een tegenvaller maar wel erg mooi hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *