MINI-REVIEW: Alice LaPlante – Hersenspinsels

Waar gaat ‘Hersenspinsels’ over?

De 64-jarige Jennifer White is een gepensioneerde orthopedisch chirurg die aan de ziekte van alzheimer lijdt. Haar zoon en dochter doen hun best om met haar stemmingswisselingen, verwarring en zwerftochten om te gaan, maar hebben zo hun eigen problemen. Als Jennifer’s beste vriendin Amanda vermoord wordt aangetroffen, waarbij vier vingers met chirurgische precisie zijn verwijderd, is Jennifer de hoofdverdachte. Jennifer kan zich echter niet herinneren of ze de moord heeft gepleegd. Hersenspinsels is het portret van een complexe vriendschap tussen twee vrouwen waaraan een groot geheim ten grondslag ligt.

Een boek over een dementerende vrouw: het klonk heftig. Nadat mijn oma aan deze vreselijke ziekte is overleden, trok de achterflap van dit boek mij enorm aan.

Het was dan ook even slikken. Je leest ineens hoe het werkt in het hoofd van een dementerende vrouw. Dit was zo helder en goed verteld dat je een goed beeld krijgt van de gedachten van een dementerende vrouw. Of het echt zo werkt weet je natuurlijk niet. Maar in dit boek is het wel prachtig weergegeven.

De korte alinea’s in het verhaal maken het soms een beetje moeilijk om het verhaal te volgen. Na hoofdstuk één begreep ik echter dat het nu eenmaal zo werkt bij dementie en dat maakte het wel een beetje eng.

Het einde is goed, maar waarom de beste vriendin van Jennifer dood moest is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Verder zeg ik helemaal niks, want het boek blijft erg goed en is zeker een aanrader om te lezen!

Conclusie

Het einde van dit boek is een beetje thrillerachtig en past niet helemaal bij de rest van het boek. Maar voor de rest is het een schijnend inkijkje in het hoofd van een demente vrouw. Een aanrader om te lezen!

Boekentip van Readabook.nl


Alice LaPlante – Hersenspinsels | Uitgeverij: Orlando
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *