MINI-REVIEW: Henk Rijks – Incognito

Waar gaat ‘Incognito’ over?

Voormalig tieneridool Jimmy Hauser is drieëndertig en wereldberoemd, maar bovenal diep ongelukkig. Verstoken van inspiratie, maar op de huid gezeten door fans, managers en paparazzi beziet hij de echte wereld slechts vanaf het podium. Dan krijgt hij het aanbod om tegen betaling een normaal leven te leiden, een zomermaand lang, in Amsterdam, anoniem en gegarandeerd paparazzivrij. Met de ogen van een wolfskind verkent hij aarzelend de wereld om zich heen. En dan, als hij weer terug moet naar zijn bestaan als wereldster, gebeuren er dingen die zijn leven en carrière blijvend zullen veranderen.

Wat een leuk en origineel boek is Incognito! Het is erg grappig om te lezen hoe een buitenlander denkt over Amsterdam en Nederland. Maar nog leuker is het om te zien hoe een Justin Bieber, Madonna of Lady Gaga ongeveer moet leven met alle fans en journalisten om hen heen. Het lijkt allemaal zo leuk, maar dit boek laat ook zien dat het zwaar kan zijn.

Daarbij is de schrijfstijl van Henk Rijks heel fijn. Het boek leest heerlijk weg en ik had boek daardoor helaas iets te snel uit.

Het verhaal heeft een open einde. Normaal ben ik daar niet zo van. Ik houd gewoon van een afgesloten einde. Maar bij dit boek vond ik het eigenlijk wel passen. Je kunt nu zelf invullen hoe het eindigt en daardoor vond ik het einde totaal niet storend (waar ik normaal gesproken dus echt niet tegen kan. Knap gedaan van Henk Rijks!).

Conclusie

De schrijfstijl van Henk Rijks is origineel, fijn en lekker vlot. Ik vind dit zeker één van de leukste boeken die ik dit jaar gelezen heb. Misschien als cadeautje voor Sinterklaas? Of nog beter: geef dit boek aan jezelf cadeau!

Boekentip van Readabook.nl


Henk Rijks – Incognito | Uitgeverij: Atlas Contact
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


19 reacties

  1. Ik had hem al zien liggen en was benieuwd, nu ben ik overtuigd. Dit moet ik lezen! De laatste tijd lees ik niet veel (eerder helemaal niet). Best slecht eigenlijk.

  2. Ik heb al meerdere keren over dit boek gehoord – en alles was positief. Elke keer neem ik me voor om hem snel te lezen, maar tot nu toe heb ik dat nog niet gedaan. Maar ik moet het nu toch echt maar eens gaan doen. (:

  3. Dank voor je leuke recensie en het mooie rapportcijfer! Ben er erg blij mee. Over dat open einde… het is in ieder geval een happy end, maar wie weet krijgt het ooit een vervolg. Overigens nog een tip: het e-book van Incognito kost slechts € 0.99 dus voor het geld hoef je het niet te laten… Nogmaals dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *