MINI-REVIEW: Simone de León – Bloedsuiker

Waar gaat ‘Bloedsuiker’ over?

Een paar weken na haar artsexamen besluit Sam een reis naar Spanje te boeken. In Valencia maakt ze kennis met het goede Spaanse leven. Sam krijgt de kans een café over te nemen van de Spaanse mama Martínez. Ze besluit in Valencia te blijven en van haar tweede grote passie, taarten bakken, haar beroep te maken. Als een vriend op bezoek komt en een brief uit Nederland voor haar meeneemt, wordt duidelijk dat Sam niet zomaar is vertrokken. Welk donker geheim probeert zij te vergeten in het zonnige Spanje?

Wat een vermakelijk boek was dit! Het verhaal gaat over de net afgestudeerde Sam. Ze gaat een weekje naar Spanje, waar ze uiteindelijk een taartenwinkel opstart en haar leven in Nederland achter zich laat. Zo leuk om te lezen hoe zij terecht komt in een nieuwe omgeving, zich aanpast en uiteindelijk gaat houden van de Spaanse cultuur. Je krijgt bijna zin om zelf te verhuizen naar het buitenland.

Wat ik vooral erg leuk vond was de informatie over Valencia. Je ziet jezelf al helemaal lopen door de kleine straatjes van Valencia om uiteindelijk in het café van Sam te belanden. Dat is best knap, want ik ben überhaupt nog nooit in Valencia ben geweest. De schrijfstijl van Simone de León is dus erg beeldend.

Conclusie

Normaal gesproken ben ik totaal niet van de chicklits. Ik houd er niet van als ik na hoofdstuk één al weet hoe het ongeveer gaat eindigen. Simone de León weet dit gevoel totaal weg te nemen. Je weet niet hoe het gaat eindigen en door de afwisseling tussen de Spaanse cultuur, het leven als arts en de chicklitachtige hoofdstukken, weet ik zeker dat je met een lach op je gezicht dit boek dichtslaat.

Boekentip van Readabook.nl


Simone de León – Bloedsuiker | Uitgeverij: Donker
Genre: Chicklit | Bekijk op Bol.com


12 reacties

  1. Klinkt als een boek dat ik moet lezen! Thema van emigreren van Spanje spreekt me wel aan, ben zowieso dol op España! Lijkt me een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *