MINI-REVIEW: Lena Dunham – Not that kind of girl

Waar gaat ‘Not that kind of girl’ over?

In dit zeer persoonlijke ideeënboek bewijst Lena Dunham – de veelgeprezen bedenker, producer en hoofdrolspeler van de hitserie Girls – eens te meer dat ze niet alleen de stem van haar generatie is, maar neemt ze bovendien een prominente plek in tussen de meest authentieke, intelligente Amerikaanse auteurs van deze tijd. In rauw, geestig proza vertelt ze over geweldige nachten met afschuwelijke mannen en afschuwelijke dagen met geweldige vrienden. Ze deelt haar dromen, ambities en succes met haar lezers, maar ook haar frustraties en alle andere aspecten van het leven die twintigers en dertigers anno nu bezighouden.

Ik vind het heel erg om te zeggen, maar ik kende Lena Dunham nog niet voordat ik dit boek ging lezen. Dat zij de bedenker van Girls zou zijn en daar ook nog eens een hoofdrol in speelt, was voor mij dus helemaal nieuw. Misschien dat ik daarom een beetje moeite had met dit boek. De gedachtegang van Dunham is soms heel vreemd. Een voorbeeld:

‘Als ik stout ben, moet ik in de hoek staan,’ zei Zoe. ‘Als ik stout ben,’ verklaarde ik, ‘steekt mijn vader een vork in mijn vagina.’

Uuuh oké? Moet ik dit nu hilarisch vinden? Ik vind het eerder heel erg ranzig. Maar waarschijnlijk zullen Girls-fans dit fantastisch vinden en ben ik gewoon niet de juiste doelgroep voor dit boek.

Ik vind de tekeningen tussendoor leuk en met vlagen is het boek grappig. Maar wat mij betreft zitten er teveel hoofdstukken in die ik achteraf zo had kunnen overslaan.

Conclusie

Zoals je hoort is dit boek niet helemaal mijn genre. Maar laat je niet tegenhouden als je fan bent van de serie Girls. Dan zul je dit boek waarschijnlijk geweldig vinden. Mijn eerlijke mening? Ik zou het boek niet aanraden.

Geen aanrader volgens Readabook.nl


Lena Dunham – Not that kind of girl | Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij
Genre: Non-fictie | Bekijk op Bol.com


6 reacties

  1. Ik heb blijkbaar ook in een grot gewoond, want ik heb ook nog nooit van haar gehoord.
    En die quote…euhm…ja heel erg grappig maar niet heus.

  2. Ik ben niet echt een grote fan van haar tv-series Girls en nog veel minder van haar boek. Ik ben er na een paar hoofdstukken gewoon mee gestopt. Het kon me totaal niet boeien.

  3. Ik heb een paar afleveringen van Girls gekeken en ik vraag mij echt af hoe deze show zo populair is geworden. Het is zo bizar en onrealistisch.

    Ik ben blij om zo’n eerlijk boekreview te lezen.

  4. Ik heb ooit de eerste aflevering van Girl gezien en daar vond ik heel weinig aan. Ik zou het boek best eens willen lezen, maar als het dezelfde humor als Girls bevat dan vrees ik dat het boek niet echt iets voor mij is.

  5. Ik ken de serie girls niet eens haha 😉 maar niks gemist zo te lezen. Vraag me wel af waarom je het boek een 6,5 geeft als je het slecht vindt…is namelijk nog best wel voldoende….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *