MINI-REVIEW: Nicci Gerrard – Nooit vergeten

Waar gaat ‘Nooit vergeten’ over?

De verdwijning van de jonge Johnny Hopkins verandert de levens van zijn familie en vrienden voorgoed. Want hoe ga je verder als je nooit precies zult weten wat er is gebeurd? Wanneer stop je, als moeder, met wachten of met hopen? Alle leden van het gezin Hopkins gaan op hun eigen manier met het verlies om en Johnny blijft onlosmakelijk met ieders leven verbonden. Ook al is hij na jaren nog steeds spoorloos.

Wat een zielig boek! Het is een heel indringend verhaal over het verliezen van een zoon en broer binnen een gezin. Moeder Isabel gaat bijvoorbeeld heel anders om met de verdwijning van haar zoon dan zijn vader Felix of zusje Mia. Ze dragen allemaal het verdriet op een andere manier met zich mee.

Zo verzamelt Felix boeken vol met kranten over Johnny en andere vermiste kinderen. Op een gegeven moment ligt hij dagen in zijn bed te huilen en kan hij het verlies niet meer aan. Isabel eet bijna niks meer en vergeet haar andere kinderen volledig.

Het is verdrietig om te lezen hoe ze allemaal lijden onder het verlies. Helemaal omdat de hoop dat hij terug zal keren blijft. Hij is waarschijnlijk vrijwillig weggegaan en daarom blijft de familie hopen op een goede afloop. Heel heftig om te lezen!

Enig minpuntje: op sommige momenten was het boek iets te langdradig. Maar dat maakt het einde eigenlijk juist weer heel goed!

Conclusie

Een mooi en ingrijpend boek over het verlies van een kind binnen een gezin. Misschien af en toe iets te langdradig, maar zeker een aanrader om een keer te lezen! (En probeer niet de samenvatting van het boek te lezen, want daar wordt wat mij betreft iets teveel prijs gegeven.)

Boekentip van Readabook.nl


Nicci Gerrard – Nooit vergeten | Uitgeverij: Boekerij | Genre: Roman
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.5)


7 reacties

  1. Wat een verdrietig boek! Lijkt me heftig om te lezen. Jammer dat het soms langdradig was! De cover vind ik ook mooi van het boek Nooit vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *