Boekrecensie: Gillian Flynn - Gone girl

Waar gaat ‘Gone Girl’ over?

Het echtpaar Nick Dunne en Amy Elliott Dunne is van New York verhuisd naar Nicks geboortestad Carthage (Missouri). Nick, die zijn baan als journalist in New York is kwijtgeraakt, begint samen met zijn tweelingzus een bar. Amy, dochter van een schrijversechtpaar dat bekend is van de succesvolle kinderboekenreeks “Amazing Amy’, hoopt dat hun verblijf in Carthage tijdelijk is. Op hun vijfde trouwdag verdwijnt ze plotseling. Nick, die hun huis in een puinhoop aantreft, wordt gezien als hoofdverdachte. Hun huwelijk was niet goed meer en hij heeft een verhouding met een studente. Nick gaat zelf op onderzoek uit. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst de vraag: heeft Nick zijn vrouw vermoord?

Wat een origineel verhaal! De hoofdpersonen zijn bijzonder en geheimzinnig. Je kunt in het begin niet helemaal plaatsen wie Amy en Nick écht zijn. Wat hebben zij te verbergen? Je weet dat er iets aan de hand is, maar wat precies? Hoe verder je komt in het verhaal, hoe meer je te weten komt over het huwelijk van Nick en Amy.

Toch vond ik het boek wat aan de langdradige kant. Vooral het begin was een beetje saai. Je denkt te weten hoe het verhaal gaat lopen en daar zit je maar op te wachten. Ik wilde het boek al wegleggen, maar ik ben heel blij dat ik dat niet gedaan heb. Wat heeft het verhaal me ineens verrast! Deze onvoorspelbare wending was erg spannend om te lezen.

Conclusie

Toch viel het boek me een beetje tegen. Dit kan komen door de hoge verwachtingen, want een verfilmd boek moet goed zijn toch? Bij dit boek vond ik dit een beetje tegenvallen. Het einde is zelfs ongeloofwaardig te noemen. Wat mij betreft erg jammer, want dit verhaal heeft zoveel potentie. Jammer! (Maar misschien is de film beter?)

Geen aanrader volgens Readabook.nl


Gillian Flynn – Gone girl | Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Reacties

De film is zo goed als hetzelfde, erg spannend maar met hetzelfde einde. Ik vond het een erg goed (luister)boek. De ene keer leest hij een hoofdstuk voor, dan zij. Maar inderdaad het einde valt wat tegen.

Ik heb zowel de film niet gezien als het boek niet gelezen, staat wel op de planning. Ik ben nog steeds benieuwd naar het boek, jammer dat het jou tegenviel!

Ik vond het boek tegenvallen, de film heb ik niet gezien. Maar ik heb er zo veel negatieve verhalen over gehoord dat dat hem ook niet gaat worden.

Ik ben dit boek ook gaan lezen omdat het verfilmd is. Gisteravond heb ik het even weggelegd want ik kom er maar niet in. Misschien dat ik het er toch maar weer bij moet pakken..

Ik heb de film wel gezien, maar het boek staat nog in mijn kast te wachten totdat ik het oppak. Ik wil het wel nog graag lezen, maar soms denk ik dat het in filmversie beter tot zijn recht komt dus stel ik het maar uit.

Geef een antwoord