MINI-REVIEW: Dani Atkins – Versplinterd

Waar gaat ‘Versplinterd’ over?

Vijf jaar geleden stortte Rachel’s wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Als ze op een avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt ze buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn.

Wat een bijzonder boek! Al moest ik in het begin wel even wennen aan de schrijfstijl. Iedereen vergelijkt het boek namelijk met Voor jou van Jojo Moyes en onbewust verwachtte ik dezelfde schrijfstijl. Daarom moest ik erg wennen aan de chicklitachtige manier van schrijven. Het ergerde me. Je hebt bijvoorbeeld al heel snel door hoe Matt en Jimmy in elkaar steken, alleen heeft de naïeve Rachel dat nog lang niet door. De eindeloze gedachten van haar waren daarom een beetje storend.

Je denkt nu vast: Lyanne geeft dit boek geen hoog cijfer. Maar dat is absoluut niet het geval. Het verhaal zit namelijk enorm goed in elkaar. Hoofdpersoon Rachel is goed neergezet en als lezer vind je het op een gegeven moment net zo verwarrend als Rachel zelf. Welke wereld is ‘echt’? De wereld waarin Jimmy leeft of de wereld waarin Jimmy al 5 jaar dood is? Goed neergezet!

Het einde maakte voor mij alles goed en liet mij de chicklitachtige schrijfstijl volledig vergeten. Wat kwam het binnen! Ik heb echt even moeten slikken toen ik het boek dichtklapte. Zo mooi! Ik snap nu ook waarom iedereen het met Jojo Moyes vergelijkt. Het is niet de schrijfstijl, maar het verhaal dat vergelijkbaar is. Het is zo mooi en ontroerend.

Conclusie

Als je dit boek gaat lezen, zet dan even door. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen en een traantje zult wegpinken!

Boekentip van Readabook.nl


Dani Atkins – Versplinterd | Uitgeverij: De Fontein 
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


7 reacties

  1. Klinkt heel herkenbaar! Ik vond het hele boek tijdens het lezen ook maar een beetje zozo. Op zich wel prima om te lezen (ik vind chicklits meestal wel gewoon leuk), maar niet heel speciaal. Tot dat einde inderdaad! Dat even dat hele boek in een ander perspectief zette en waardoor je er toch nog even heel goed over gaat nadenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *