5x lezen tijdens de Tour de France

Ik kijk er al weken naar uit: de Tour de France in Utrecht! Ik ben misschien niet de grootste wielerfan (ik kijk voornamelijk voor de mooie beelden). Maar hoe leuk is het om je eigen stad zo vaak op tv te zien? Ik heb er zin in! Speciaal voor deze gelegenheid heb ik 5 boeken op een rijtje gezet die gaan over wielrennen. Leuk om op je stoeltje in de zon te lezen. Je moet toch uren wachten voordat je de mannen voorbij ziet sprinten. Dus waarom dan niet met een goed boek?

Boekentips tijdens de Tour de France

1. Lisa van Sambeek – Zadelpijn en ander damesleed
Dit boek las ik jaren geleden op aanraden van mijn moeder. Het is een echt vrouwenboek over 7 eigenzinnige vriendinnen van rond de 50 jaar die elk jaar een week gaan fietsen in Frankrijk.
Bekijk op Bol.com

2. Tim Krabbe – De renner
Deze klassieker kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje over wielrennen. Dit boek stond op mijn leeslijst op de middelbare school en ik weet nog dat ik er zo blij mee was door de weinige pagina’s (wat was ik toen slecht!). Het verhaal zelf vond ik uiteindelijk nog leuk ook. En dat als vreselijke puber…
Bekijk op Bol.com

3. Bert Wagendorp – Ventoux
Deze roman gaat niet alleen over wielrennen. Het gaat ook over vriendschap en verlies binnen een hechte vriendengroep. Heel mooi geschreven en ook geschikt voor de niet-fietsers.
Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

4. Martijn Veltkamp – De verborgen motor
Een boek over hoe de hersenen invloed hebben op sportprestaties. Wanneer de benen eigenlijk niet meer willen, kan het hoofd van een wielrenner ervoor zorgen dat ze tóch doortrappen. Wat motiveert renners en wat doet dat met hun prestaties?
Bekijk op Bol.com

5. Thijs Zonneveld – De ereronde van de eland
Wil je weten wat een wielrenner denkt tijdens een etappe van de Tour de France? Lees dan De ereronde van de eland! Je neemt een kijkje in het hoofd van een wielrenner. Een mooie roman, geschreven door wielrenner Thijs Zonneveld.
Bekijk op Bol.com

4 reacties

  1. Zadelpijn en ander damesleed heb ik ook gelezen, enkele jaren geleden. Leuk boek!
    Ventoux staat dankzij één van jouw vorige posts op mijn ’to read’-lijstje. Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *