MINI-REVIEW: Sunny Singh – Hotel Arcadia

Waar gaat ‘Hotel Arcadia’ over?

Sam is oorlogsfotografe. Na een slopende reportage checkt ze zoals altijd in bij een luxueus hotel om daar tot rust te komen. Vlak voordat een groep terroristen er dood en verderf komt zaaien. De doodsbange hotelmanager Abhi sluit zich op in het directiekantoor en probeert van daaruit zo goed als hij kan met de nog levende gasten te communiceren. Sam is één van de weinigen die koppig genoeg is om zijn raad niet op te volgen en Abhi besluit de stoere fotografe te helpen.

Wauw, wat een prachtig verhaal over eenzaamheid en vriendschap tussen twee vreemden. Oorlogsfotografe Sam en hotelmanager Abhi zijn ontzettend mooi neergezet en je hebt dan ook gelijk sympathie voor deze twee hoofdpersonen. Allebei hebben ze een zwaar leven achter de rug en toch weten ze elkaar te helpen en te steunen. Heel mooi beschreven!

In vlagen is het boek zelfs spannend te noemen door de terroristen in het hotel. Ik soms echt het gevoel dat ik een thriller aan het lezen was! Heel fijn om de afwisseling tussen spanning en emotie te ervaren.

Het is een boek dat je nog een tijdje zal bijblijven en waar je nog even over na blijft denken. Verder wil ik er eigenlijk niet zoveel over zeggen, bang dat ik een belangrijk moment verklap. En dat is zonde! Het einde van het boek is in ieder geval niet helemaal wat ik verwacht had en dat vond ik in het begin een beetje jammer. Maar hoe langer ik er over nadenk, hoe mooier ik het einde ga vinden.

Conclusie

Wat een bijzonder boek! Er zijn bijzondere hoofdpersonen uitgekozen met pittige thema’s. Een boek waar je nog lang over na zult denken! Wat mij betreft een aanrader om mee te nemen op vakantie.

Boekentip van Readabook.nl


Sunny Singh – Hotel Arcadia | Uitgeverij: Meridiaan
Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


8 reacties

  1. Ik houd er van als boeken actueel en spannend tegelijk zijn! Ik heb nog ergens een boekenbon liggen en dit klinkt wel als een goede bestemming 🙂 bedankt voor de tip.

  2. wauw ik heb je blog net ontdekt maar wat blog jij over een origineel onderwerp, een boekenblog heb ik nog nooit gezien 🙂 Zo leuk!
    Ik wil deze graag zelf lezen 😉
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *