Boekrecensie: Saskia Noort - Huidpijn

Waar gaat ‘Huidpijn’ over?

Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne Koster, Nederlands populairste televisiepresentatrice met een eigen talkshow en journaliste. Als ze haar grote liefde (de veel jongere Sam Knippenberg) en daarmee haar droom dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden. Anne is geobsedeerd door haar kinderwens maar tijdens de laatste ivf-poging blijkt Sam opeens niet meer te willen…

Na alle Scandinavische thrillers in mijn vakantie naar Maleisië, was het even wennen om een Nederlandse thriller uit de denkbeeldige kast te halen. Het boek Huidpijn van Saskia Noort begon niet op een typisch Scandinavische manier: de spanning was namelijk ver te zoeken. Het leek eerder op een roman dan dat het een thriller was. Dit kwam waarschijnlijk door de verhaallijn en voor mijn gevoel sterke hints naar Yolanthe Sneijder Cabau’s kinderwens en Linda de Mol’s carrière als presentatrice.

Maar goed, Saskia Noort liet hoofdpersoon Anne ook aan tafel zitten bij Humberto Tan en RTL Late Night. Het dunne lijntje tussen fictie en waarheid is daarom wel leuk om te lezen. Je komt zo meer in het verhaal en je hebt het gevoel dat het verhaal best eens waargebeurd had kunnen zijn.

Het was dus jammer dat de spanning in het begin niet aanwezig was. Totdat het einde naderde. Toen begreep ik pas waarom dit boek een thriller werd genoemd (ik ga verder niks verklappen natuurlijk, dat moet je zelf maar lezen).

Conclusie

Het is een echte Nederlandse thriller: een beetje onwaarschijnlijk, maar wel vermakelijk en makkelijk te lezen aan het strand. Maar het verhaal bleef wat mij betreft niet echt hangen en daarom krijgt Huidpijn van Saskia Noort een magere 6.5 en bestempel ik ‘m niet als aanrader.

Geen aanrader volgens Readabook.nl


Saskia Noort – Huidpijn | Uitgeverij: Ambo|Anthos | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(6.5)


Reacties

Ik ben zelf ook niet zo van Nederlandse thrillers ik vind ze vaak het predikaat thriller niet waardig. Ik heb deze ook gelezen en vond hem ook niet zo heel spannend.