Boekrecensie: M.J. Arlidge - Iene Miene Mutte

Waar gaat ‘Iene Miene Mutte’ over?

Het meisje was amper nog in leven toen ze uit het bos kwam. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat.

Tijdens mijn rondreis in Maleisië heb ik heel wat boeken verslonden. Mijn favoriet tijdens deze vakantie was zeker de spannende thriller Ik reis alleen van Samuel Bjørk. Dit boek had namelijk een typisch Scandinavisch tintje.

Misschien dat ik daarom even moest wennen toen ik aan Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge begon. De hoofdpersonen vond ik net iets minder interessant en het rauwe randje van de Scandinavische schrijver miste ik in dit verhaal. Daarnaast had ik een beetje moeite met de vele hoofdpersonen in het boek.

Je zou dus denken dat ik niet genoten heb van dit boek. Maar niets is minder waar, want het werd met de bladzijde spannender. Wie was deze meedogenloze moordenaar? En wat doe je als je moet kiezen tussen doden of gedood worden? Je wilt daarom maar doorlezen en weten hoe deze nachtmerrie eindigt.

Nou, ik kan je één ding vertellen: het plot is echt zinderend spannend. Ik vloog echt door het verhaal heen en had het boek zo uit. Wat een spanning!

Conclusie

Al met al dus een goede thriller om te lezen op een druilerige zondag (of op een zonnige bestemming zoals ik deed!). Maar lees ‘m niet na een Scandinavische thriller, want dan moet je even aan het verhaal wennen.

Boekentip van Readabook.nl


M.J. Arlidge – Iene Miene Mutte | Uitgeverij: Boekerij
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Reacties

Ik heb net het 4e deel uit van deze schrijver. Vond de eerste 2 boeken het spannendst, volgens mij wordt het een serie van 7 dus ik hoop dat de volgende weer wat beter is.

Geef een antwoord