MINI-REVIEW: B.A. Paris – Achter gesloten deuren

Waar gaat ‘Achter gesloten deuren’ over?

Iedereen kent wel een echtpaar zoals Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom één slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Het boek begint allemaal erg lieflijk en je hebt bijna het gevoel dat je een chicklit aan het lezen bent. Je leest het perfecte verhaal over een man en een vrouw die verliefd op elkaar worden. Dat hij ook nog eens gek is op haar zusje met het syndroom van Down, maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Maar door de achterflap weet je al dat dit niet het echte verhaal is van Grace…

Zodra je precies weet wat er tussen Jack en Grace speelt, is het gruwelijk. Er komt geen bloed in voor, er zijn geen gevechten of moordpartijen. Het is wat mij betreft veel erger. Het is zo beklemmend om door te lezen. Ik moest het boek soms echt even wegleggen, omdat ik zelf ook geen uitweg meer zag. Je wilt haar gewoon zo graag helpen en je hebt daarbij steeds het gevoel dat er geen oplossing te vinden is.

Toch is het geen literair hoogstandje en ook het einde van het boek zag ik al een tijdje aankomen, maar dat wil nog niet zeggen dat ik er niet van genoten heb.

Conclusie

Het is een heerlijk verhaal om te lezen na een lange dag werken. Je vliegt door de hoofdstukken heen, het is lekker vlot geschreven en het boek heeft een heerlijk einde. Dat het boek in Engeland meer dan 500.000 keer verkocht is, snap ik dan ook volledig!

Boekentip van Readabook.nl


B.A. Paris – Achter gesloten deuren | Uitgeverij: Ambo|Anthos | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(8.0)


2 reacties

  1. Net gelezen! Mee eens dat het einde voorspelbaar was, maar het is inderdaad een echte pageturner! Vond alleen Grace een irritant hoofdpersonage… Zo frustrerend hoe ze steeds domme beslissingen maakte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *