MINI-REVIEW: Karin Luttenberg – Handlettering doe je zo!

Waar gaat ‘Handlettering doe je zo!’ over?

Handlettering is hot! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echte ambacht. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen zelf aan de slag. Ben je fan van al die mooie plaatjes op Instagram en Pinterest maar weet je niet hoe je moet beginnen? Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen.

Ik had er vroeger al ‘last’ van: zo mooi mogelijk willen schrijven in mijn agenda’s op school. Helaas ben ik er nooit zo goed in geweest en besloot ik op een gegeven moment om mooie lettertypes te printen of stickers te kopen. Maar mijn plaatjes van K-Otic en de Sugababes werden daar niet mooier van moet ik eerlijk bekennen…

Ik ben dus altijd jaloers geweest op mensen die dat wel in een handomdraai deden. Toen ik het boek Handlettering doe je zo van Karin Luttenberg in de boekwinkel zag liggen, was ik natuurlijk gelijk verkocht: dit boek MOET ik hebben!

Met veel plezier heb ik ‘m dan ook gelezen. Of nou ja gelezen, ik heb eigenlijk voornamelijk de lettertypes nagemaakt in een nieuw notitieboekje (goed excuus om een nieuw notitieboekje te kopen). Ik gebruikte het dan ook meer als handboek. Het is een fantastisch boek om de basistechnieken van handlettering onder de knie te krijgen. Denk aan de verschillende soorten lettertypes, schaduwen en mooie tekeningen die je kunt maken. Zelfs ik kon het (een beetje)!

Naast de basistechnieken, vind je ook een hoofdstuk met inspiratiebronnen voor je teksten, zoals songteksten of leuke verjaardagskaarten die je zelf kunt maken. Ik kreeg gelijk zin om een mooi kaartje te maken, maar toen ik eenmaal begon kwam ik er al snel achter dat ik toch nog even moest oefenen… 😉

Conclusie

Het is een heel duidelijk boek met mooie afbeeldingen en simpele teksten zodat je gelijk aan de slag kan. Ideaal om cadeau te doen (of als cadeautje aan jezelf natuurlijk).

Boekentip van Readabook.nl


Karin Luttenberg – Handlettering doe je zo! | Uitgeverij: Moon
Genre: Hobby | Bekijk op Bol.com


3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *