Boekrecensie: Marit Hilarius - Let's focus

Waar gaat ‘Let’s focus’ over?

Boeken en handleidingen over fotografie zijn er genoeg, maar je verzandt al snel in eindeloze technische uiteenzettingen, waarbij de cijfers en ingewikkelde regeltjes je om de oren vliegen. Dat is in Let’s focus helemaal anders: in dit boek leer je hoe je prachtige foto’s kunt maken, zonder dat het technisch of saai wordt.

Wat ben ik blij dat ik dit boek in mijn boekenkast heb staan! Eindelijk een eerlijk en open fotografieboek zonder dat het saai is om te lezen. En nog belangrijker: zonder dat het té technisch wordt.

Schrijfster en fotografe Marit Hilarius heeft een heel mooi boek neergezet vol met inspiratie, goede uitleg en tips. In verschillende hoofdstukken legt ze de theorie en de praktijk uit.

De eerste hoofdstukken over witbalans, licht, diafragma, ISO-waarde en sluitertijd (de theorie) vond ik de leukste hoofdstukken. Ik heb al heel veel gelezen over deze onderwerpen, maar nog nooit heb ik het zo duidelijk op papier zien staan. De vele voorbeelden met prachtige foto’s maken de uitleg helemaal compleet.

Daarbij is het erg interessant om te lezen welke camera en welke objectieven je zou moeten kopen voor een bepaald doel. Fotografeer je meer in de natuur of maak je juist veel portretten? In dit boek staat precies welke objectieven en camera’s daarbij horen.

Conclusie

Als je dit boek hebt gelezen heb je gelijk zin om aan de slag te gaan met fotografie. Je voelt niet een te hoge druk om de techniek direct goed toe te passen. De voorkeuzestand is in het begin ook prima. En dat maakt dit een perfect boek voor iedereen die van fotografie houdt. Een simpel boek, zonder al te veel techniek en met heel veel voorbeelden. Wat wil je nog meer?

Boekentip van Readabook.nl


Marit Hilarius – Let’s focus | Uitgeverij: Blossom Books
Genre: Hobby | Bekijk op Bol.com


Geef een antwoord