10x dingen die elke boekliefhebber doet

Waarschijnlijk houd jij net zoveel van lezen als ik. Je bent tenslotte mijn blog aan het lezen. Daarom speciaal voor jou een lijstje met dingen die elke boekliefhebber doet en herkent (dus jij ook!).

1. Ruiken aan boeken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een boek in handen krijg moet ik eerst even bladeren en ruiken aan het boek. Die geur heeft gewoon iets. Bij bibliotheekboeken sla ik deze stap trouwens over…

2. Stug volhouden dat het boek altijd beter is dan de film

Want dat is toch gewoon zo?

3. De vraag: “Waar haal jij de tijd vandaan om zoveel te lezen?”

Er zit een beetje een verwijt in deze vraag. Alsof ik geen leven heb naast het lezen van een boek. En ik durf het haast niet toe te geven, maar ik lees eigenlijk niet zoveel. Dat klinkt misschien vreemd voor een boekblogger, maar het is toch echt zo. Ik lees vaak voor het slapen gaan en in de trein. That’s it. Sorry als ik je nu teleurgesteld heb.

4. In slaap vallen terwijl je aan het lezen bent

Dit overkomt me zooo vaak! Op vakantie lig ik altijd heerlijk in het zonnetje te lezen met mijn boek boven mijn hoofd. Ik voel dat mijn ogen zwaar worden en dat het boek langzaam wegglijd. Ik kan er niks meer aan doen: ik val in slaap. Maar niet voor lang, want het boek knalt keihard op mijn voorhoofd. Zo gênant als wildvreemde vakantiegangers het dan ook nog eens gezien hebben. Oh, en het boek hoeft niet eens saai te zijn. Ik houd gewoon van slapen.

5. Stiekem in elke boekenkast kijken

Herken je dit? Je komt voor het eerst bij iemand thuis en de boekenkast valt gelijk op. Ik moet dan altijd even kijken welke boeken erin staan (al valt me wel op dat er steeds minder boekenkasten in huizen staan…).

6. Overal kunnen lezen: in een drukke trein, op het strand, in bad etc…

Ik kan echt overal lezen. Zelfs als er ontzettend veel lawaai is om me heen, het maakt me niks uit. Ik kan zelfs lezen tijdens het opstijgen van een vliegtuig. Een vriendin van mij vond dat heel vreemd: “het uitzicht is zo mooi en jij zit te lezen”. Dat is inderdaad stom, maar het boek was gewoon heel erg spannend.

7. Eindeloos nadenken over welk boek je nu gaat lezen

Er liggen stapels boeken op me te wachten en soms weet ik even niet met welk boek ik moet beginnen. Een boekblogger heeft het zwaar, ik weet het.

8. En dus besluit je om 2 boeken tegelijkertijd te lezen

En dan inzien dat dit best lastig is. “Dat doe ik nooit meer”, denk ik dan altijd. Om het na een paar maanden gewoon weer te proberen.

9. Een boek kopen terwijl hij al in je boekenkast staat

Best beschamend, maar het is me een keer overkomen. Maar goed, dan heb je alvast een leuk cadeau voor iemand anders klaarliggen zullen we maar zeggen.

10. Boeken aanraden aan iedereen in je omgeving

Hoe leuk is het om iemand enthousiast te maken over een goed boek? Nog leuker is het natuurlijk als diegene het boek na het lezen net zo gaaf vond als jij. Het wordt minder leuk als dit boek vervolgens geen succes was. Dat doet toch een beetje pijn…

Reacties

Ik kan mezelf zo hard herkennen in deze puntjes. Buiten dan in het lezen op de trein. Maar dat is omdat ik reisziek word en ik dus niet kan lezen in voertuigen. De andere dingen komen me echt wel voor. Zeker zoals het kopen van boeken dat je al hebt. Ik heb het vorige maand nog gedaan :). Ik heb toch wel af en toe moeten lachen uit herkenbaarheid bij deze puntjes.

Leuke lijst! En ja, heel herkenbaar haha. Nummer 9 heb ik vooral met ebooks: dan koop ik het ebook van een boek dat al fysiek in mijn kast staat. Of het fysieke exemplaar van een ebook. Want ebooks lezen zo fijn, maar covers zijn zo mooi en een boek tastbaar lezen is toch ook wel hééél fijn…

Geef een antwoord