Boekrecensie: Fiona de Lange - Wat je als bierliefhebber moet weten

Waar gaat ‘Wat je als bierliefhebber moet weten’ over?

In dit boek neemt internationaal biersommelier Fiona de Lange je mee in de wereld van het (speciaal)bier. Met 350 wetenswaardigheden geeft zij zeer complete en nuttige informatie over bier voor zowel de beginnende bierdrinker als de ervaren liefhebber. Van het productieproces en het proeven van bier tot het kopen van en beleggen in bier.

Ik hield vroeger niet zo van bier. Sterker nog, ik verkoos witte wijn altijd boven bier. Waarom? Ik vond het gewoon heel vies. Totdat mijn vader me speciaalbier voorschotelde en ik erachter kwam dat ik Heineken (ok, laat ik het bij pils houden om niet één merk te beledigen) gewoon niet lekker vond. Sindsdien drink ik meer bier dan wijn. In alle soorten en maten. Maar of ik er verstand van heb? Natuurlijk niet! Eerlijk gezegd weet ik alleen of ik iets lekker vind of niet. Dus om nog wat slimmer over te komen in de kroeg, besloot ik het boek Wat je als bierliefhebber moet weten van Fiona de Lange eens te lezen.

Toen ik dit boek dichtklapte had ik eigenlijk maar één gedachte: wat een prestatie om mijn La Chouffe elke keer exact hetzelfde te laten smaken! Wat is bierbrouwen ingewikkeld zeg. Fiona de Lange weet op een heel laagdrempelige manier uit te leggen hoe moeilijk bierbrouwen is en wat er allemaal bij komt kijken.

Dit boek is handig opgedeeld in verschillende vragen. Het nadeel is dat er dan af en toe dezelfde vraag tussenzit. Maar goed, welke gek leest zo’n boek ook helemaal achter elkaar? Dat doe ik alleen… Het is een boek voor de echte bierkenner, maar zeker ook voor de gewone bierdrinker. En dat is fijn. Extra leuk vind ik het dat een vrouw dit boek geschreven heeft.

De feiten en fabels over bier zijn helemaal leuk om te lezen. Verder beschrijft ze welk bier lekker smaakt bij verschillende gerechten en ook alle biercafés in Nederland zijn makkelijk op een rijtje gezet.

Conclusie

Een erg leuk boek om in huis te hebben. Blader er eens doorheen en kom leuke feitjes over bier te weten. Doe dit natuurlijk wel met een lekker biertje in je hand en goed gezelschap. Zodat je je kennis gelijk kunt delen.

PS: Ik ben natuurlijk nog steeds geen bierkenner, maar wil je eens een speciaalbiertje proberen? Dan zijn dit mijn favorieten: La Chouffe, Duvel, De Gulden Draak, Piraat, Vedett of Leffe Blond. Als je er meer over wilt weten, raad ik je natuurlijk het boek van Fiona de Lange aan. Zij kan je er veeeeel meer over vertellen dan ik. Veel drinkplezier!

Boekentip van Readabook.nl


Fiona de Lange – Wat je als bierliefhebber moet weten
Uitgeverij: Karakter | Genre: Gezondheid
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(8.0)


Geef een antwoord