Boekrecensie: Emilie Sobels & Martje Haverkamp - Babe, you got this

Waar gaat ‘Babe, you got this’ over?

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. Al die successen worden continu met de hele wereld gedeeld via social media. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken: die dijk van een carrière en een fantastisch privéleven? Vanuit verschillende adviezen van andere vrouwen bouwden Emilie en Martje het boek Babe, you got this op. Een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Ineens is het de normaalste zaak van de wereld: vrouwelijke ondernemers die enorm succesvol zijn en ook nog eens een leuk privéleven hebben. Je ziet het op Instagram, je hoort het in de kroeg of je ziet je oude klasgenoten shinen op LinkedIn. Het is best wel jaloersmakend… Hoe doen ze dat toch?

In het boek Babe, you got this wordt dat even haarfijn uitgelegd. En nee, het zijn niet alleen maar de mooie verhalen waarbij je denkt: dat lukt mij nooit. Gelukkig is het een open en eerlijk boek waarbij alles op tafel wordt gegooid. Je leest dus ook de eerlijke en oprechte verhalen uit het leven van een ondernemer. En dat gaat nu eenmaal niet altijd vlekkeloos. Er komen verschillende girlbosses aan het woord, denk aan: Hanna Verboom, Neelie Kroes en Elisah Jacobs.

Misschien zijn de tips een beetje voorspelbaar. Je komt bijvoorbeeld niet tegen hoe je een bedrijf precies opstart, hoe je dit financieel oppakt en welke middelen je daarvoor nodig hebt. Verwacht dus geen baanbrekende tips, maar het is wel fijn om te lezen hoe deze vrouwen zo succesvol zijn geworden en eens na te denken over wat jij zelf wilt bereiken.

Het zijn gelukkig niet de verhalen waarbij vrouwen vertellen hoe succesvol ze zijn en hoe makkelijk ze dat bereikt hebben (waar ik eerlijk gezegd een beetje bang voor was toen ik begon met lezen). Wat mij betreft krijg je door dit boek juist ontzettend veel inspiratie. Niet alleen als ondernemer, maar ook als werknemer binnen een bedrijf. Wat dan ook wel weer fijn is, want op dit moment ben ik absoluut geen ondernemer. En toch kreeg ik er inspiratie en motivatie van, want ook de verhalen met succesvolle vrouwen in loondienst komen aan bod. Deze afwisseling is ontzettend leuk om te lezen. Zeker omdat de hoofdstukken informatief zijn, aangevuld met antwoorden van andere vrouwen.

Conclusie

Tel daar de fantastische cover bij op en de leuke interviews met andere girlbosses en je hebt gegarandeerd een leuk boek in huis om te lezen, om doorheen te bladeren of om cadeau te doen.

Boekentip van Readabook.nl


Emilie Sobels & Martje Haverkamp – Babe, you got this
Uitgeverij: #Workmode | Genre: Management
Bekijk op Bol.com


Reacties

Oh wat ontzettend leuk dat je hier een recensie over hebt geschreven. Het boek staat al langere tijd op mijn wishlist, maar ik las gisteravond toch ook wat minder leuke recensies en toen ging ik twijfelen. Ik denk dat ik hem toch binnenkort eens ga halen!

Ik ben hier echt heel benieuwd naar! Heb niet de intentie om het te lezen als aspirant-ondernemer, maar inderdaad omdat het me heel inspirerend en motiverend lijkt. Want een girlboss ben je ook prima als je gewoon een werknemer bent.

Geef een antwoord