MINI-REVIEW: David Hewson – De stenen engel

Waar gaat ‘De stenen engel’ over?

Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats. Vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur. In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap. Dit is het vierde deel in de Pieter Vos-serie.

Ik moest even wennen aan dit boek: wat veel namen komen erin voor! Dat ik ook niet zoveel tijd had om te lezen en dit boek dus aardig lang op mijn nachtkastje lag, hielp ook niet echt. Tel daarbij op dat het een vierde deel is en je bent in het begin even in verwarring.

Maar zet alsjeblieft even door, want het is een heerlijke thriller! Het is een lekker spannend boek met leuke hoofdpersonen. Het plot is bijvoorbeeld verrassend en steengoed.

De stenen engel is het vierde deel van de Pieter Vos-serie, maar wat mij betreft is het boek ook prima los te lezen. Daar ben ik namelijk het levende bewijs van, aangezien ik in dit deel ben begonnen en alleen even in het begin moeite had om de hoofdpersonen uit elkaar te houden.

Opvallend vind ik dat David Hewson een Britse schrijver is en toch zo beeldend over Amsterdam weet te schrijven. Nog een opvallend weetje: Hewson is, zoals je op de voorkant van het boek kunt lezen, schrijver van de Deense tv-serie The Killing! Persoonlijk één van mijn favoriete series op Netflix.

Conclusie

Een heerlijke thriller om te lezen! Ik zou persoonlijk bij deel 1 beginnen, omdat ik denk dat dit een fantastische serie is om helemaal te lezen. Geen tijd? Dit boek is wat mij betreft ook prima los te lezen.

Boekentip van Readabook.nl


David Hewson – De stenen engel | Uitgeverij: Boekerij | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *