MINI-REVIEW: Jet van Vuuren – De minnaar

Waar gaat ‘De minnaar’ over?

Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen. Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart een paar geheimzinnige mensen uit het verleden van haar oma ontmoet van wie ze het bestaan niet kende…

Ik las dit boek aan het einde van mijn vakantie op Ibiza. Aan het zwembad! En dat is precies de locatie waar je dit boek hoort te lezen. Want wat is dit een heerlijk vakantieboek! Het speelt zich voor een groot deel af op het eiland Kreta in Griekenland en dat maakt het gelijk leuk om te lezen op vakantie.

Het is dan ook typisch een boek van Jet van Vuuren: het leest heerlijk makkelijk weg en is vlot geschreven.

Wat mij betreft was het misschien niet altijd even geloofwaardig. Zo weet de hoofdpersoon, Dottie, op een gegeven moment niet waar ze is op het eiland, maar ze heeft wel een laptop bij zich. Waarom zoekt ze dan niet op Google Maps waar ze zich bevindt? Maar goed, dat maakt het ook veel minder spannend, dus ik begrijp de keuze.

Ook wist ik al vrij snel wie de dader was. Dit kwam denk ik ook door de wisseling tussen het verleden en heden. Hierdoor weet je als lezer al snel meer dan de hoofdpersoon. Voor de vlotte verhaallijn is dit goed, maar je wist daardoor wel al wat sneller wie er verdacht was.

[one_half]

+ PLUSPUNTEN:

  • Ideaal om te lezen in de zomervakantie
  • Spannend en vlot geschreven
  • Sympathieke hoofdpersoon

[/one_half]

[one_half]

– MINPUNTEN:

  • Niet altijd even geloofwaardig
  • De dader was voor mij snel duidelijk

[/one_half]Conclusie

Al met al een prima boek om aan het zwembad of het strand te lezen. Heb jij al een boek van Jet van Vuuren in je koffer zitten?

Boekentip van Readabook.nl


Jet van Vuuren – De minnaar | Uitgeverij: Karakter | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *