Boekrecensie: Annemerel de Jongh - Ik heb geen zin

Waar gaat ‘Ik heb geen zin’ over?

Je ‘moet’ eigenlijk van jezelf hardlopen, maar je hebt honderdduizend smoesjes. Je schoenen liggen te ver weg; het is koud, te nat, te warm; je hebt spierpijn of een kater; je hebt het echt veel te druk en je bent moe… Met andere woorden, je motivatie is ver te zoeken. Ik heb geen zin staat vol motiverende verhalen van Annemerel en van bekende en onbekende hardlopers. Over hardlopen in de stromende regen, in de vrieskou, na die oud en nieuw die net iets te gezellig was… Zeker weten dat jij tijdens het lezen van deze verhalen overgehaald wordt om wel dat stapje van de bank naar de deur te maken. Want uiteindelijk is die stap vaak zwaarder dan iedere stap die je verder zult zetten.

Ik ben nu precies een jaar intensief aan het hardlopen. In dit jaar heb ik denk ik maar twee keer geen zin gehad (echt waar!). En toen kwam dit boek van Annemerel absoluut van pas om me van de bank af te helpen.

Zelf ben ik wel van mening dat als je gewoonweg niet van hardlopen houdt, je ook niet jezelf moet pushen om naar buiten te gaan om toch dat ene rondje te lopen. Hardlopen moet leuk zijn en als het nieuw jouw ding is, dan zou ik op zoek gaan naar een andere sport. Je moet er wel plezier aan beleven!

Maar ik denk ook niet dat Annemerel dat bedoelde toen ze dit boek schreef. Iedereen heeft wel eens geen zin om naar buiten te gaan en te rennen. Je bent een beetje ziek, je hebt stress van je werk of je hebt geen zin in de regen. Dan is dit boek een extra steuntje in de rug. Ik weet zeker dat je na het lezen zin hebt om je hardloopschoenen te pakken en een rondje te lopen.

Het boek staat namelijk boordevol verhalen van verschillende hardlopers: echte atleten of recreatieve hardlopers. Van alle verhalen krijg je energie om lekker naar buiten te gaan en een rondje te lopen. Tel daar de smoesjes van Annemerel bij op en je hebt een heel leuk boek te pakken.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik een klein beetje bevooroordeeld ben, want ik lees met veel plezier haar blog en heb ook haar eerste boek: Live, love, run in mijn boekenkast staan.

Conclusie

Als je juist van hardlopen houdt en je af en toe een beetje motivatie nodig hebt om naar buiten te gaan, dan is dit boek zeker een aanrader om te lezen. Ik ben (nog steeds) fan!

Boekentip van Readabook.nl


Annemerel de Jongh – Ik heb geen zin | Uitgeverij: Lev. | Genre: Non-fictie
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(9.0)


Reacties

Geef een antwoord