Boekrecensie: S.K. Tremayne - IJstweeling

Waar gaat ‘IJstweeling’ over?

Een jaar nadat één van hun identieke tweelingdochters, Lydia, door een ongeluk overlijdt, verhuizen Angus en Sarah Moorcroft naar een klein Schots eiland dat Angus van zijn oma heeft geërfd, in de hoop hun verwoeste leven weer op te pakken. Maar wanneer hun andere dochter, Kirstie, meent dat ze haar identiteit hebben verwisseld – dat zij Lydia is – stort hun wereld opnieuw in. Als de winter oprukt, en Angus voor zijn werk op het vasteland moet verblijven, lijkt het verleden Sarah in te halen en wordt Kirstie (of is het Lydia?) steeds onrustiger. Wat is er nou echt gebeurd op de fatale dag dat één van haar dochters overleed?

Ik neem altijd één ‘echt’ boek mee op reis, omdat ik het heerlijk vind om naast mijn e-reader ook een gewoon boek in mijn handen te hebben. Ik kan toch niet helemaal zonder… 😉 In de kringloopwinkel vond ik het boek ‘IJstweeling’ van S.K. Tremayne (voor twee euro!) en ik wist gelijk dat dit boek in mijn koffer naar Israël zou gaan.

Het is een triest verhaal over een gezin met een tweeling waarvan één van de twee overleden is. Je weet niet precies wat er gebeurd is, maar je weet als lezer dat er iets niet klopt.

Dat klinkt gelijk heel spannend. Maar het verhaal komt toch een beetje moeilijk op gang. De geest van het zusje dwaalt rond en het zusje ziet haar tweelingzus ook steeds. Ik wist niet helemaal wat ik hiervan moet denken. Zijn ze gek aan het worden of is het een fantasyboek waar ik niets vanaf wist?

De spanning is dan ook alleen hoog aan het einde van dit boek. Ik zag een deel wel aankomen, maar spannend en triest is het einde zeker. Voor mij krijgt het boek daardoor ook een hoger cijfer dan ik in eerste instantie, toen ik op de helft van dit boek was, zou geven.

Conclusie

Het is een vermakelijk en indrukwekkend boek om te lezen. Zeker als je op vakantie bent! Maar als je van echte thrillers met veel spanning houdt, zou ik dit boek overslaan.

Boekentip van Readabook.nl


S.K. Tremayne – IJstweeling | Uitgeverij: Prometheus | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Geef een antwoord